København får nyt Street Food Marked på Refshaleøen

Nyt kreativt street food marked for iværksættere åbner på Refshaleøen, når Copenhagen Street Food på Papirøen lukker til december. 

I 2018 får Refshaleøen i Købehavns havn et nyt udflugtsmål. Initiativtageren bag Danmarks første street food marked, Copenhagen Street Food, Jesper Møller, har nemlig skrevet under på en lejekontrakt med Refshaleøens Ejendomsselskab A/S. Området til det helt nye projekt dækker: Hallen kaldet Riggerloftet på1040 m2, 5000 m2 udeareal samt yderligere adgang til 4000 m2 fælles udeareal på Refshaleøen ved vandet.

Refshaleøen har i forvejen et spirende iværksættermiljø på Refshaleøen, og i tillæg til dette vil street food entreprenøren etablere en ny kreativ platform for iværksættere og ildsjæle, der brænder for street food og kreativt erhverv.

”Da vi brænder for gastronomi og iværksætteri, har vi fundet en placering i Københavns havn, der er ved at blomstre op, og hvor der er plads til kreativ udfoldelse. Her kan vi skabe en ny platform for iværksættere og gadekokke, hvor de selv kan sætte deres præg på deres bod eller værksted. Vi håber dermed at kunne bidrage til det byliv, der spirer frem på Refshaleøen, for udover, at der skal være boder med street food, er andre kreative ildsjæle også inviteret til at blive en del af platformen,” lyder opfordringen fra Jesper Møller.

Refshaleøen – for iværksættere
Målet er at skabe et kreativt miljø på Refshaleøen ikke langt fra B&W’s haller. Her vil de besøgende opleve en smeltedigel af street food, kultur og entreprenørskab, som smelter sammen i en historisk industriel ramme, hvilket både skal appellere til lokale og turister. Denne ambition hilser udlejeren af arealet velkommen.

”Vi arbejder målrettet på at åbne Refshaleøen op for københavnerne og gøre stedet til et kreativt byområde i København med en række varierende tilbud af høj kvalitet, så det på sigt både er attraktivt at bo, arbejde og komme på besøg på det tidligere værftsområde. Vi ser derfor frem til at samarbejde med initiativtageren bag Copenhagen Street Food om forsat at udvikle øen med henblik på at få skabt et stærkt miljø, der byder på gastronomi såvel som andre kreative og kulturelle oplevelser,” siger Christian Herskind, Administrerende direktør hos Refshaleøens Ejendomsselskab A/S.

Industriområde
Refshaleøen er i rivende udvikling og har allerede tiltrukket entreprenante virksomheder som bryggeriet Mikkeller, Rains Showroom, restauranten Amass og Aamanns Køkken. Det nye madmarked på Refshaleøen skal derfor bidrage til at udvikle det kulturelle og gastronomiske miljø på øen yderligere.

”Det kan være svært at komme i gang med at drive virksomhed, når du er ung og uerfaren, men til gengæld har du energi, vildskab og idéer. Derfor skal projektet på Refshaleøen være en platform for bl.a. kommende restauratører, hvor man kan teste og udvikle sine idéer og forvandle dem til en forretning ved at drive en madbod eller et kreativt værksted. Men der vil også være plads til mere erfarne street food kokke, så derfor er alle velkomne til at søge om en stadeplads,” lyder opfordringen fra Jesper Møller.

Copenhagen Street Food genplaceres ikke
Copenhagen Street Food lukker som bekendt den 31. december 2017 permanent grundet en midlertidig lejekontrakt og genopstår ikke. I 2018 skal hallerne rives ned på PapirØen, men det bliver ikke Copenhagen Street Food, der rykker til Refshaleøen, men i stedet arbejdes der på et helt nyt koncept.

Det har været fire spændende år på PapirØen med Copenhagen Street Food, men nu skal der ske noget nyt. Vores vision om at skabe byliv og kulturelle oplevelser på PapirØen er opfyldt, så nu rykker vi teltpælene op til et nyt sted. Vi har hjulpet 31 selvstændige iværksættere i gang med at drive egen forretning, så missionen om at være en rugekasse for iværksættere er lykkes. Så nu skal vi skabe noget nyt,” siger Jesper Møller.

Eksempler på stadeholdere, der har fået vind i sejlene på Copenhagen Street Food, er bl.a. Italienske Il Mattarello, der åbner egen restaurant på Østerbro, Duck It som har åbnet stader på adskillige markeder i Danmark og Norge og Pølse Kompagniet, hvis pølser nu sælges i flere danske supermarkeder.

Der er således ikke tale om genplacering af Copenhagen Street Food. Men der arbejdes på at skabe et nyt og spændende udflugtsmål på Refshaleøen, hvor der stadig er plads til kreativ udfoldelse, events og lækre smagsoplevelser. Der arbejdes stadig på koncept og navn, så der kommer en officiel udmelding om dette på et senere tidspunkt.