Airbnb – the right balance between innovation and regulation

Vi diskuterer fordelene ved at udleje sit hjem ved brug af Airbnb, og hvordan vi bør takle de udfordringer, det medfører.

I dag deler flere danskere end nogensinde deres hjem på Airbnb og det er blevet en uundværlig del af Danmarks nuværende turismelandskab. Sidste år brugte 1 million besøgende Airbnb til at besøge Danmark og oplevede landet som en del af lokalbefolkningen.

Efterhånden som Airbnb-samfundet vokser, definerer regeringer rundt om i verden, herunder Danmark, lovgivningsmæssige tilgange til denne nye form for rejse.

Nogle regeringer vælger innovation og fokuserer på at give flere mennesker mulighed for at blive en del af deres turismelandskab, mens andre tager mere konservative tilgange i brug og ønsker at beskytte mere traditionelle turismeaktører.

Hvordan regulerer du nye og innovative former for rejser? Hvordan finder du en passende balance mellem innovation og regulering? Kan nye og gamle rejseformer forenes? Hvad er fordelene ved at dele sit hjem og hvordan håndterer du udfordringerne? Er Danmarks tilgang overhovedet den rigtige?

Debattens deltagere:

  • Lars Ramme Nielsen, Chef for Turisme og Oplevelsesøkonomi, Dansk Erhverv
  • Torben E. Hoffmann Rosenstock, Direktør, DRC, herunder REGA - Restauratørernes Garantiordning
  • Hadi Moussa, Airbnb, General Manager, Norden
  • Cecilia Lonning-Skovgaard, Beskæftigelses- og Integrationsborgmester
  • Curt Liliegreen, Direktør, The Knowledge Centre for Housing Economics
  • Søren Riis, Co-Founder, GoMore

 

I DRC er vi rigtig glade for muligheden og håber, at festivalgæsterne og spisestederne i Allinge er med os og vil komme forbi.

Hvor og hvornår?
Torsdag d. 13. juni, kl. 18.00-19.00 i Turismeministeriet (E10). Du kan orientere dig her.

Læs mere om programmet på Folkemødets hjemmeside her.