Bliv en del af Reffen – nyt gastronomisk og kreativt projekt på Refshaleøen

Nu starter rekrutteringen af både nye stadeholdere til køkkenerne i Maskinværkstedet, street food boder, mobile køkkener og kreative værksteder på Reffen –  Københavns nye urbane bydel på Refshaleøen.

B&W’s forladte område forvandles til en levende bydel

Efter fire fantastiske år har holdet bag Copenhagen Street Food sagt farvel til PapirØen og kaster sig i stedet over et nyt større og vildere projekt med fokus mad, håndværk og kultur. Markedet har fået navnet Reffen efter det, som øen kaldes i folkemunde, og det forventes at åbne i forsommeren 2018 på B&W’s legendariske industriområde ved vandet, mens Maskinværkstedet forventes at åbne senere på sommeren.

"Det skal være nemt at komme fra idé til forretning. Med Reffen vil vi sørge for, at platformen og rammerne er der, så de kreative og madentusiasterne nemt kan komme i gang med at realisere deres idéer, starte og udvikle deres egen sunde forretning ved at skabe fede oplevelser for andre", siger Dan Husted, kreativ direktør for Reffen.
Det skal ses, smages og høres

Ambitionen er at skabe et nyt sted i København, der med et bæredygtigt afsæt bliver en smeltedigel af fantastiske oplevelser, der tiltrækker og inspirerer både lokale og turister - et sted der kan ses, smages, høres og mærkes både lokalt og internationalt. På sigt forventes Reffen at blive lige så populært som PapirØen, hvor både lokale og turister i alle aldre besøger Reffen. Til sammenligning havde Copenhagen Street Food ca. 1,5 millioner besøgende i 2017.

Dogmeregler: Reduce & Reuse

Initiativtagerne til Reffen har vedtaget et sæt dogmeregler med overskriften ”Reduce & Reuse” med fokus på bæredygtighed, social ansvarlighed og cirkulær økonomi for at sætte retningen for koncepterne på Reffen – både i madboderne og i de kreative værksteder.

Madboderne

Reffen søger lejere til staderne, der brænder for gastronomi, og som kan se sig selv og sit koncept i dogmerne Reduce & Reuse, hvor der opfordres til følgende:

  • Råvarer: Vi opfordrer til at bruge råvarer, der er lokale, af sæson og friland.
  • Madspild: Vi opfordrer til, at hver bod har en madspildsstrategi.
  • Dyrevelfærd: Vi vægter dyrevelfærd højt, og vi opfordrer blandt andet til, at der IKKE anvendes buræg i fødevareproduktionen på Reffen, og at der anvendes æg fra kyllinger, der har adgang til et udeareal med god plads og vegetation. Ligeledes opfordrer vi til at bruge lokalt frilandskød, hvor dyrene har adgang til et udeareal med god plads og vegetation.
  • Miljøvenlighed: Vi opfordrer til at agere miljøvenligt ved fx at genbruge, affalds- sortere og ligeledes minimere brug af stanniol, plastikfolie, plastikposer og flamingobakker, hvor det er muligt.
Du kan læse mere om madboderne HER og besøge Reffens hjemmeside HER.
Foto: Martin Kaufmann