Dansk guld ved ’kokke-vm’

Den danske kok Kenneth Toft-Hansen vinder guld og kan nu kalde sig ’verdens bedste kok’ ved dette års Bocuse d'Or.

Kenneth Toft-Hansen var inden afgørelsen favorit til at vinde guldet, men den forudsete førsteplads føltes trods alt forløsende for den danske guld-kok, som nu kan kalde sig vinder af det smukkeste trofæ i gastronomiens verden.

Til Akademiet BCD, der har til formål at profilere Danmark på det gastronomiske verdenskort, kommenterer Kenneth Toft-Hansen således:

"Det er et øjeblik jeg har ventet længe på og kæmpet hårdt for, så det er fantastisk at stå her nu. Jeg har arbejdet intensivt siden september sidste år, og jeg følte dagen igennem i køkkenet en sikkerhed om at jeg ville lykkedes med alle detaljer. Det gjorde vi. Vi ramte et godt niveau, og der var ingen overraskelser. At det hele klappede i køkkenet, skyldes ikke mindst min fantastiske assistent Christian Wellendorf. Han fik fuldt fortjent prisen som bedste ’commis’! Han har givet det alt, han har i sig, og har evnen til bevare roen under det store pres", siger han.

Sammen med Danmark stod både Sverige og Norge på podiet, da de henholdsvis vandt sølv og bronze.

Danmark i den gastronomiske verdenselite

Chefredaktøren på madmagasinet Gastro, Jesper Uhrup, var en af dem, der smagte på de danske retter, og ifølge ham vinder Kenneth Toft-Hansen ikke blot på retternes visuelle udtryk, men også på at levere god harmonisk smag. Til TV2 siger Jesper Uhrup følgende:

”Der sker rigtig mange ting på de her serveringer. Mange ingredienser, mange elementer og harmoni i smagene. Det er ren verdensklasse og et klart eksempel på, at Danmark i de her år er i den gastronomiske verdenselite”.

DRC ønsker stort tillykke til Kenneth Toft-Hansen, Cristian Wellendorf og hele det danske vinderteam.

Læs mere her, og se podie-vinderne ved Bocuse d’Or her.

    

Fotograf: Andreas Stenmann