Danskere spiser mere ude end før

Danskerne elsker at spise ude, og gør det i højere grad end før. Samtidig er der flere unge end ældre der vælger at spise på gourmetrestaurant. Det er blot nogle af konklusionerne fra en undersøgelse, udarbejdet af Aarhus Universitet, med hvilken målet var at belyse danskernes relationer til mad samt udviklingen af deres opfattelser til fødevarekvalitet.

Forbrugerne vil i stigende grad have fødevarer af høj kvalitet. Det er en udvikling, som Miljø- og Fødevareministeriet ønsker at understøtte. Derfor har ministeriet også søgt at finde ud af, hvad forbrugerne egentlig opfatter som fødevarekvalitet.

I en undersøgelse udarbejdet af bl.a. DCA – Nationalt Center for Fødevare og Jordbrug ved Aarhus Universitet bliver der sat fokus på danskernes forbrug, kompetencer, opfattelser, betalingsvillighed og tilfredshed i forhold til fødevarer.

Undersøgelsen viste bl.a.:

  • at der er sammenhæng mellem udviklingen i de kriterier, der ligger til grund for opfattelsen af kvalitet, og de politiske initiativer der tages på området. Kriterierne i denne forbindelse kan eksempelvis være madspild, dyrevelfærd eller autenticitet.
  • at danskerne går mere på restaurant end for tre år siden. Unge mennesker under 30 år vælger i stigende grad gourmet-oplevelserne, hvor de ældre derimod vælger at betale mere pr. restaurantbesøg.
  • at de mest kvalitetsbevidste forbrugere i forhold til deres hjemlige madoplevelser oftere spiser ude end andre forbrugere.

Læs DCA-rapporten og meget mere her.