DRC er taget til Folkemødet på Bornholm

Netop i dag er dette års Folkemøde skudt i gang på solskinsøen. DRC er naturligvis repræsenteret, og kan findes i Turismeministeriet (B8).

Ud over netværksmøder og deltagelse i debatter, afholder DRC også arrangementer. Følg med på vores Facebook hvor du blandt andet kan se livesendinger fra arrangementerne og på vores Instagram, hvor vi lægger billeder op fra dagene. Arrangementerne ses nedenfor:

Mere gastronomi, større madturisme og mindre madspild

Miljø- og Fødevareministeren samt Danmarks førende fødevareaktører sætter skarpt fokus på gastronomi, mere madturisme og mindre madspild. Den grønne “stop madspild” bølge er ikke længere kun forbeholdt de frelste. Med lidt god vilje kan de ”skæve” frugter og grøntsager fra landbruget og industrien bruges i gryderne hos gastronomerne.

Kan vi i et stort, fælles samarbejde bygge videre på det narrativ, at Danmark som miljøbevidst nation står stærkt når det kommer til greentech, men også på gastronomi? Er tiden kommet til en ny definition af gastronomi, hvor vi opretholder det høje niveau, men hvor grundtanken om oplevelsen ved gastronomi i verdensklasse også bygger på genbrug, reduceret madspild, nyttiggørelse af affald, økologi, dyrevelfærd m.v.? Er opskriften et sæt dogmeregler, der kan placere dansk gastronomi i midten af smag, trends og miljø og understøtter en vision om Danmark som en grøn turistdestination?

Deltagere: Esben Lunde Larsen, Selina Juul, Torben E. Hoffmann Rosenstock, Flemming Besenbacher og Jesper Vollmer.
Paneldebatten styres af Karen Hjulmand, vært på DR P1 Orientering.

Se begivenheden på Facebook.

 

Fremtidens by: Restaurations- og natteliv i København

København vokser med ca. 1000 indbyggere om måneden og samtidig besøger flere og flere turister hvert år København.

Den positive udvikling betyder, at aktivitetsniveauet i det københavnske natteliv stiger og at restaurationsbranchen blomstrer. Det er ikke kun et dansk fænomen, men derimod en udvikling som man ser i mange europæiske storbyer som Berlin, Barcelona og Amsterdam. Flere steder har udviklingen i turismen dog medført et internt pres, hvor beboerne ønsker at der sættes begrænsninger for både restaurationer og turismen. Men hvad er det for et København som politikerne i Borgerrepræsentationen ønsker at skabe? Peger pilen i retning af vækst eller har vi set toppen af den kapacitet man politisk ønsker i København? Og hvordan skal regeringens turismestrategi udfoldes i København? Under debatten sættes der fokus på hvilke løsninger samt perspektiver der skal til for at skabe de bedste rammer for erhvervslivet såvel som borgerne.

Deltagere: Carl Christian Ebbesen, Torben E. Hoffmann Rosenstock, Karina Bergmann og Michael Gatten.

Se begivenheden på Facebook.

 

... Og det var Danmark

Restaurationsbranchen er ofte mødestedet når vi skal hygge os med venner, når vi skal feste natten lang, spise ude og også, når vi skal mødes om de store sportslige begivenheder. Samtidig er de største danske sportsstjerner noget af det, som Danmark genkendes på i udlandet.

I år er det 25 år siden, at dansk fodbold oplevede historiens største øjeblik til dato. De fleste, som var gamle nok, vil huske, hvor de var, da "Faxe" og Vilfort med deres finalescoringer sørgede for at fuldbyrde EM-sensationen og besejre de tyske favoritter. Vi fejrer derfor sejren med et storskærmsarrangement, hvor vi viser EM finalekampen mellem Danmark og Tyskland. Arrangementet arrangeres i samarbjede med DBU.

Den fantastiske begivenhed var med til at sætte fokus på Danmark i det store udland. Derfor fejrer vi sejren med et storskærmsarrangement til dette års Folkemøde på Bornholm, hvor vi viser EM finalekampen mellem Danmark og Tyskland. Kulturminister Mette Bock introducerer kampen og undervejs vil et par af spillerne fra dengang fortælle om oplevelsen set fra banen. Partiformand Mette Fredriksen (S) har også meldt sin ankomst til en snak om de  store sportslige begivenheders betydning for Danmark.

Se begivenheden på Facebook.