DRC og REGA på Madens Folkemøde

DRC’s brancheinitiativ REGA satte fremtidens restaurationsbranche til debat til Danmarks første Madens Folkemøde.

Mere end 8000 mennesker var samlet i weekenden til Madens Folkemøde – et event, der søger at skabe stærkere fællesskab om vores natur, mad og fødevarekultur.

Samtale og diskussion er en af kernerne til Madens Folkemøde, og til de mere end 150 debatter, workshops og madevents blev der sat fokus på sammen at udforske nutidens og fremtidens madtendenser.

I den anledning afholdte REGA debat om fremtidens restaurationsbranche og ansvarsfordelingen hen imod en bæredygtig restaurationsbranche. Restauratørerne skal i de kommende år træffe en række store beslutninger, hvis fremtidens restauranter skal spille sammen med bæredygtig udvikling. Men hvordan når vi bedst dertil og hvem har ansvaret?

Med Kim Rahbek, stifter af Sticks’n’Sushi og talsperson for REGA, som moderator, drøftede vi dette med et stærkt panel bestående af:

  • Anders Aagaard, ejer og CEO, Madklubben
  • Anette Navne, direktør, Hotel Saxkjøbing
  • Anne-Birgitte Agger, direktør, Hotel- og Restaurantskolen
  • Hans Christian Smed, direktør, KBH Madhus
  • Torben E. Hoffmann E. Rosenstock, direktør, Danmarks Restauranter og Cafeer
  • Trine Hahnemann, ejer og CEO, Hahnemann Køkken

“Det handler grundlæggende om, at man som virksomhed stiller sig op og fortæller om sit værdigrundlag. Ellers vælger den næste generation os fra”. Sådan lød nogle af ordene fra DRC’s direktør Torben Rosenstock. En udtalelse, der blev bakket op af direktør af KBH Madhus, Hans Christian Smed:

“Hvis man skal have den næste generation med i branchen, så skal tale højt om vores værdier og vise, at det handler om udvikling og forandring. Vi er nødt til at vise, at vi er en del af fremtidens løsning, når det kommer til bæredygtighed”, udtalte han.

Madens Folkemøde var ikke kun en succes for DRC og REGA. Bestyrelsesformanden for foreningen Madens Folkemøde er mere end tilfreds med årets arrangement, da han i en pressemeddelelse udtaler følgende:

“Der har været mange folk - både fra det politiske liv og fra fødevarebranchen - som har støttet det her projekt, og det har været afgørende for arrangementets succes. Med Madens Folkemøde har vi sat gang i en vigtig debat, og det arbejde fortsætter”, siger Kasper Fogh, bestyrelsesformand for foreningen Madens Folkemøde.

Madens Folkemøde er en tilbagevendende begivenhed, og vil afholdes på Engestofte Gods d. 15. og 16. maj 2020.