DRC tager afstand fra udnyttelse af kinesiske arbejdere på restauranter

I Danmarks Restauranter og Cafeer følger vi sagen om de kinesiske kokke tæt - en sag, som vi finder rystende og tager fuld afstand fra.

Vi byder derfor den politiske indsats velkommen og stiller os til rådighed for myndighederne med den viden vi har, når det skal besluttes, hvordan ordningen fremadrettet skal forvaltes. Som brancheforening arbejder vi hver dag på at sikre gode arbejdsmiljøer i restaurationsbranchen gennem kvalificeret rådgivning, og derfor er det utroligt trist at se, at der findes restauratører der både udnytter lovgivningen og mennesker.

Samtidig er det vigtigt at understrege, at ordninger med udenlandsk arbejdskraft ikke er problemet. Vi har særligt i restaurationsbranchen brug for arbejdskraft og mennesker, der ønsker at bidrage til danske virksomheder. Vi håber ikke, at denne sag, kommer til at påvirke synet på udenlandsk arbejdskraft. Det er ikke ordningen, men kontrollen med ordningen, der skal have et eftersyn.

Vi har over de seneste mange år set en positiv bevægelse mod et øget fokus på medarbejdertrivsel og det generelle arbejdsmiljø ude på restauranterne. Derfor er det frygtelig ærgerligt, når nogle få mennesker får lov til at kaste skygger over hele branchen.

DRC vil naturligvis forsætte med at følge udviklingen i denne sag tæt.