DRC udtaler sig om udendørsservering

Der er i øjeblikket stor fokus på restaurationsbranchens mulige tilladelse til at åbne for udendørsservering, hvis restauranter og cafeer bliver en del af regeringens anden genåbningensfase efter den 10. maj.

I branchen er der bred enighed om, at udeservering ikke kan stå alene, men skal bakkes op af hjælpepakker, for at sikre, at udendørsservering ikke kommer til at give større tab for restauranter og cafeer, end det gør at holde dem lukket. Det skyldes særligt, at hjemsendte medarbejdere ikke kan sendes ud og ind på job, som vinden blæser, hvis arbejdsgiveren skal fastholde retten til lønkompensation. Og netop vind – og vejr – er altafgørende, når det gælder udeservering.      

Det udtaler DRC's formand Jacob Niebuhr, der har talt med Berlingske om de muligheder - og bekymringer -, som vi i DRC's ser i forbindelse med udeservering.

-   Som det ser ud nu, kan man ikke kalde medarbejdere tilbage fra lønkompensationsordningen, uden at det bliver gældende for en periode. Men hvis du kalder dem tilbage for at servere udenfor, og der kommer regn og blæst i en uge, så kan det blive ødelæggende for økonomien i virksomheden. Det kan få fatale konsekvenser, som risikerer at gøre ondt værre. Tager man risikoen, kan det resultere i, at man må dreje nøglen om. Det kan også betyde, at forretningen bliver reddet. Men altså det er jo hasard og ren gambling, siger han.

Jacob Niebuhr ser kun udeservering som en mulighed, hvis lønkompensationsordningen tilpasses, så det også bliver muligt at få adgang til at kalde en medarbejder tilbage for en kortere periode ad gangen.

Artiklen på Berlingske kræver login, men kan læse HER