Vælg en side

THE HOST GAVEKORT

FAQ om THE HOST GAVEKORT

Hvordan adskiller gavekortet sig fra andre gavekort på markedet?
Gavekortet er unikt i kraft af, at det er etableret af branchen, til branchen. Det er Danmarks Restauranter og Caféer (DRC), der står bag initiativet, og formålet er at give branchen sit eget gavekort, hvor økonomien forbliver i branchen og ikke ender ude i andre led af erhvervslivet, hvilket desværre ofte er tilfældet med den slags ordninger.

Derudover er gavekortet særligt målrettet virksomheder, der kan give det i gave til deres medarbejdere under den skattefrie ordning vedtaget af Folketinget.

Endeligt er gavekortet lavet som et betalingskort, dvs. at brugere kan betale med det direkte via Dankort-terminalen, når de besøger én af de mange virksomheder, der er tilmeldt ordningen. Dermed har tilmeldte virksomheder ikke den ekstra administration med at indløse gavekortet, som er tilfældet med rigtig mange gavekortløsninger - og endnu bedre: De vil modtage pengene kort tid efter, at handlen er gennemført.

Hvordan fungerer gavekortet – fra køb til brug?
Kortet bestilles af kunden via gavekortets online portal og leveres med posten. Kortet fungerer som et almindeligt debet-kort og er ”fra start” optanket med 200 - 1.200 kr. Ved betaling bruges kortet med magnetstriben på Dankort-terminalen på oplevelsesstedet. Alle Dankort-terminaler, der er tilknyttet gavekortsordningen kan benyttes. Kortindehaveren kan selv løbende tjekke saldoen online. Vær opmærksom på at beløbet ikke må overstige kortets saldo. Hvis beløbet overstiger, skal betalingen - og dermed regningen - deles op. 

Hvilke virksomheder kan være med i gavekortordningen?
Gavekortet er etableret til gavn for oplevelsesbranchen, herunder alle restauranter, cafeer, barer, hoteller, forlystelsesparker etc. i landet. Vi forbeholder os retten til at afvise virksomheder, som ikke falder inden for denne målgruppe, eller som vi bedømmer vil reflektere negativt på gavekortet som brand.

Hvor tilmelder jeg min restaurant, café, bar, hotel, forlystelsespark mv. til gavekortordningen?
Det gør du lige her.

Hvad koster det at være med i gavekortordningen?
The Host-gavekortet er lavet for at give branchen sit eget gavekort, hvor økonomien bliver i branchen og ikke ender ude i andre led. Derfor har vi også søgt at minimere gebyrerne forbundet med gavekortet. Det er gratis at tilmelde sin virksomhed til gavekortet i hele 2021. Derudover betaler tilmeldte virksomheder et årligt gebyr for leverandørservice på 150 kr. pr. lokation samt et transaktionsgebyr på 5% og 2,96 kr. i gebyr til Leverandørservice.

Er du en virksomhed med mange købssteder samlet på samme fysiske beliggenhed (fx en forlystelsespark), gælder leverandørservicegebyret for hvert købssted.

Hvad kræver det administrativt at være med i gavekortordningen?
Udover det oplysninger, du indledningsvis skal indlevere for at komme med i ordningen (cvr. nummer, antal oplevelsessteder, betalingsterminaloplysninger mm.), er der ingen administration forbundet med gavekortet. Gæster betaler med gavekortet på Dankort-terminalen og holder selv øje med saldoen online.

Hvor længe binder man sig til at være med i ordningen?
Virksomheder binder sig for 2 år.

Hvilke restauranter, barer, hoteller mv. er tilmeldt gavekortordningen?
Inden længe kan du se, hvem der er tilmeldte på gavekortplatformen www.gavekort.thehost.dk.

Hvor kan virksomheder bestille gavekortet?
Bestillingsportalen er klar i næste uge (19. – 23. april), men virksomheder kan foretage en early-bird forudbestilling her.

Hvornår er gavekortene klar til brug?
Vi forventer, at gavekortet kan tages i brug omkring d. 6. maj.

Hvad gør jeg, hvis jeg vil tilmelde flere oplevelsessteder med samme navn?
Har dine steder samme navn, kan du differentiere mellem dem ved at tilføje deres beliggenhed i kaldenavnet (når du registrerer dem), fx 'Gorm's Pizza Lufthavnen'.

Kan private kunder købe gavekortet?
Nej, det er desværre ikke muligt.

Kan kunder betale med gavekortet online?
Nej, man kan kun betale med gavekortet på fysiske Dankort-terminaler.

Kan kunder foretage bookinger via eksterne bookingportaler som fx Hotels.com og Booking.com med gavekortet?
Nej. Kunder skal foretage bookinger direkte hos oplevelsesstedet, fx via stedets eget bookingsystem. Bookinger med gavekortet kan ikke foretages via eksterne bookingportaler, herunder de såkaldte OTA’er. Gavekortet kan heller ikke benyttes til at foretage bookinger. Her skal kunder oplyse deres alm. kreditkortoplysninger og kan efterfølgende betale med kortet, når de fysisk er på oplevelsesstedet.

Kan jeg blive tilmeldt gavekortet, hvis min Dankort-aftale ikke er hos Nets? Eller hvis min betalingsterminal ikke er til Dankort, men til andre betalings-/kreditkort?
Som udgangspunkt, nej. Men kontakt DRC, hvis det er tilfældet, så undersøger vi muligheden for en løsning.

Når jeg tilmelder mit oplevelsessted til gavekortordningen, skal jeg så tilmelde alle mine Dankort-terminaler på lokationen?
Du tilmelder oplevelsesstedet med alle de fysiske terminaler, du har på én Dankort-aftale hos Nets. Har du flere aftaler, fordi jeres forlystelsespark/hotel/el.lign. er stor, gælder det én tilmelding pr. aftale, I har hos Nets.

Skal jeg som oplevelsessted selv kontakte Nets for registrere mine betalingsterminaler på gavekortsordningen, eller sker det automatisk?
Når du har registreret dine terminal- og Dankort-oplysninger hos os, tilmeldes din(e) terminal(er) helt automatisk.

Hvad er transaktionsgebyret for gavekortet?
Transaktionsgebyret er 5%, hvoraf 2,5% går til Nets og 2,5% går til DRC (dvs. direkte til branchen).

Virker gavekortet i trådløse Dankort-terminaler?
Ja og nej. Kortet er ikke trådløst, men benyttes med magnetstriben, og det er muligt på de fleste Dankort-terminaler, der er godkendt af Nets – også de trådløse.

Hvad er mindstebeløbet, der kan købes for med gavekortet?
1 kr. er det mindste beløb, man kan købe for. Når mindstebeløbet ikke er højere, skyldes det, at I som virksomhed let skal kunne teste løsningen. Der kan også være tilfælde, hvor en kunde har købt noget og derefter gerne vil købe en lille smule mere. Her er det ærgerligt at skulle afvise kortet.

Kan en kunde blive kompenseret, hvis vedkommende mister sit kort?
Nej, et mistet kort må anses for at være tabt ligesom kontanter. Det kan desværre ikke erstattes.

Kan man låne sit gavekort ud til andre?
Ja, det kan man sagtens. Dog er man selv ansvarlig for at holde styr på kortet og hvis det mistes, kan det desværre ikke erstattes.

Kan man få kontanter ud fra gavekortet?
Nej, ikke hos oplevelsesstederne. Beløbet på gavekortet er skattefrit på op til de 1.200 kr. og øremærket til oplevelsesindustrien. Ved at udbetale restbeløbet, skal der betales skat af beløbet, og det er desværre ikke en opgave, der kan administreres ude på oplevelsesstederne.

Hvis en kunde skal betale et beløb, men har et mindre beløb tilbage på gavekortet, vil betalingsterminalen så afvise betalingen eller bede om flere penge?
Betalingsterminalen vil i første omgang afvise betalingen. Hvis det sker, kan kunden lave en splitbetaling:

Lad os sige, at kortsaldoen er 500 kr., og kunden køber en ydelse for 600 kr. Kunden kan så vælge at betale 500 kr. med gavekortet, og de resterende 100 kr. på anden vis (betalingskort eller kontant).

Når en kunde benytter gavekortet med magnetstriben på betalingsterminalen, vil automaten så bede om en kode, og i så fald hvilken?
Nej, som udgangspunkt ikke, da gavekortet hverken kræver PIN-kode eller signatur ved indløsning. I enkelte tilfælde kan det ske, at terminalen beder om en kode pga. betalingsterminalens opsætning. I de tilfælde skal oplevelsesstedet kontakte terminaludbyderen direkte.

Kan jeg selv vælge hvilke produkter/ydelser på oplevelsesstedet, som gavekortet kan bruges til? Fx hvis jeg ønsker, at gavekortet kun kan bruges til siddende servering og ikke take-away? Eller kun til nogle købssteder i min forlystelsespark og ikke andre?
Nej, det kan man som udgangspunkt ikke. Vi forstår godt, at indtjeningen på nogle produkter/ydelser kan være så lav, at man gerne vil undgå transaktionsgebyret på 5%. Men det vigtigt, at man ikke stiller gavekort-kunder anderledes end kunder med normale betalingskort, som fx Dankort, Mastercard, etc.

Derudover er det vores overbevisning, at kunder vil blive skuffede, hvis de har en forståelse af, at gavekortet kan bruges på alle oplevelsesstedets produkter/ydelser/steder, og det så ikke er tilfældet. Det reflekterer dårligt på gavekortet som brand, og det vil vi gerne undgå.

Hvordan får kunder et overblik over de restauranter, barer, hoteller mv, der er tilmeldt gavekortsordningen?  
Når platformen for gavekortet er klar, vil brugere kunne se de tilmeldte oplevelsessteder både i en alfabetisk listevisning og en kortvisning. Brugere vil også kunne søge på kategorier, fx Restauranter & cafeer, Barer & natteliv, Hoteller og kroer etc. Der er således flere muligheder for at søge i oplevelsesstederne.

Må jeg kommunikere om / reklamere for gavekortet i egne kommunikationskanaler?
Ja, meget gerne, selvfølgelig forudsat at 1) det, du kommunikerer, er korrekt. 2) At du ikke i din kommunikation og markedsføring antyder, at kortet kun kan bruges i din(e) virksomhed(er). Inden længe vil tilmeldte virksomheder modtage en række materialer, som de kan bruge i deres skiltning og markedsføring, fx på oplevelsesstedet, på websitet og i sociale medier.

Hvem administrerer gavekortet? Hvem er DRC?
Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC) står bag The Host-gavekortet, som er lavet for at give branchen sit eget gavekort, hvor økonomien bliver i branchen og ikke ender ude i andre led.

DRC er en brancheorganisation af restauratører for restauratører. DRC arbejder for at forbedre vilkårene for restauratører og varetager medlemmers interesser over for myndigheder og politikere på landsplan og regionalt. DRC er med sine 1.500 medlemmer restaurationsbranchens største repræsentant.

Virksomheden Axicode står for platformen samt udstedelse og udsendelse af gavekortene.