Fyn som gastronomisk rejsemål

Ni fynske restauranter og hoteller vil med samarbejdet 'Gastro Fyn' gøre Fyn til en fuldendt maddestination for udenlandske gastroturister og foodies.

Falsled Kro, Kok & Vin, Pasfall, Restaurant Aro, Restaurant Under Lindetræet, Sortebro Kro, The Balcony, Best Western Hotel Knudsens Gaard og Comwell Kongebrogaarden har sammen med Destination Fyn sat en målsætning om at gøre Fyn til ny "gastronomisk oase" og "sætte den fynske madscene på verdenskortet". Og der er masser at komme efter, hvis du spørger de ni nye samarbejdspartnere.

- Vi har rigtig mange gode restauranter og madproducenter på Fyn. Den historie har vi ikke været de bedste til at formidle, så det her samarbejde skal vise, at der er en diversitet, og at turisterne kan blive her og opleve meget forskelligt inden for gastronomien, siger Per Hallundbæk, ankermand for initiativet til Fyns Stiftstidende.

Og ifølge avisen, er samarbejde noget, som de ni samarbejdspartnere har efterspurgt.
- Det er nemmere at lave noget, når man løfter i flok. For eksempel med events som skal være med til at sprede budskabet om, at det ikke kun er Aarhus og København, der er værd at rejse til som gastroturist, men at Fyn har meget at byde på. Samarbejdet kan være med til, at vi bliver taget mere seriøst, siger Peter Hansen, der er køkkenchef og ejer af The Balcony.

Madmanifest
Et fælles madmanifest af 10 punkter markerer etableringen og startskuddet til samarbejdet. Det opfordrer stederne til at fokusere på lokale og bæredygtige råvarer og sammen lave events og gastronomiske tiltag, så Fyn bliver et gastronomisk rejsemål.

Fyns Stiftstidende bringer et oversigt over indholdet af det Madmanifestet, som blev underskrevet i dag.

1. Den fynske sjæl
Vi vil være tro mod vores fynske region, dens producenter og leverandører.
2. Råvarer
Sæsonens lokale råvarer vil altid afspejle sig i retter eller som tilbehør på vores menukort.
3. Kokkefaglig stolthed
Vi vil forædle og tilvirke vores råvarer med kokkefaglig stolthed, passion og smag.
4. God kvalitet
Vi vil altid bruge produkter af den højeste kvalitet, lokale som importerede.
5. Bæredygtighed
Vi vil være opmærksom på at bruge bæredygtige råvarer fra skov, hav og mark.
6. Samarbejde
Vi vil samarbejde mellem vores køkkener med events og fælles gastronomiske tiltag.
7. Innovation
Vi vil være innovative og i bevægelse, men stadig tro mod de klassiske tilberedelsesmetoder.
8. Håndværk
Vi vil være stolte over vores håndværk og vores produkter.
9. Gastronomisk rejsemål
Vi vil gøre Fyn til et gastronomisk rejsemål, der er værd at rejse til.
10. Service
Vi vil altid yde en professionel, hjertelig og hjælpsom service.

Restaurant Under Lindetræet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

// Læs mere på Fyns Stiftstidende