Husk at indberette moms inden 1. marts (hvis du søger momslån)

Har du som lille eller mellemstor virksomhed valgt at gøre brug af den nye momslåneordning? Så er det afgørende, at du indberetter din moms inden 1. marts - ellers kan du ikke modtage lånet.

Momslåneordningen fungerer som en udskydelse af betalingsfristen, hvor man låner et rentefrit beløb svarende til den moms, man står til at skulle betale. Betingelsen for at optage lånet er dog, at man indberetter momsen inden 1. marts 2021.

Vil du søge momslånet, skal du indberette momsen, men du behøver ikke betale den. Den manglende betaling vil blive konverteret til et rentefrit lån. Er du modsat i den situation, hvor du allerede har indberettet og betalt momsen for den pågældende periode(r), men stadig gerne vil søge lånet, kan du få udbetalt beløbet som et rentefrit lån.

Husk, at du selv aktivt skal søge momslånet, hvis du ønsker det. Det sker ikke automatisk. Der åbnes for ansøgning d. 17. marts, og man kan søge frem til d. 14. april 2021.

Hvis du indberetter, men ikke indbetaler momsen, skal du have for øje:

  • At der løber renter på betalingen, frem til at lånet bevilges.
  • At der muligvis rykkes for betalingen (grundet automatikker i it-systemerne) og pålægges rykkergebyrer.
  • At et evt. momslån ikke vil dække disse renter og gebyrer. Renter og gebyrer skal virksomheden selv betale.
  • At ikke alle virksomheder kan blive godkendt til et lån (fx virksomheder under konkursbehandling, rekonstruktionsbehandling, likvidation eller tvangsopløsning).

Momslåneordningen forudsætter, at regeringens lovforslag bliver vedtaget i Folketinget, men det sker med største sandsynlighed.

Læs mere om momslåneordningen