Husk at registrér salg af cigaretter

Du kan nu risikere en bøde, hvis din forretning sælger cigaretter og ikke har ladet sig registrere. I maj sidste år trådte et krav om registrering af tobaksforhandlere i kraft, og den 1. januar blev det muligt for myndighederne at uddele bøder for manglende registrering.

Sidste år indførte man fra EU’s side et krav om registrering af virksomheder for alle virksomheder der køber og sælger tobaksvarer. Initiativet er til for at bekæmpe sort handel med tobak, og fra 1. januar 2020 er det nu muligt at sanktionere virksomheder, der ikke har ladet sig registrere.

Først og fremmest vil din virksomhed ikke kunne købe cigaretter og rulletobak engros, hvis ikke den er registreret. Men fra 1. januar 2020 kan man risikere en bøde, hvis virksomheden bliver kontrolleret, og derfor er det vigtigt at få registreret din virksomhed hurtigst muligt. Fra 2024 vil der være de samme krav til øvrige typer af tobaksvarer.

Det er firmaet Worldline, der behandler registreringerne på vegne af alle EU-medlemslande, og det har resulteret i lang sagsbehandlingstid. Selvom du har registreret din virksomhed, kan du altså risikere ikke at kunne købe cigaretter gennem din grossist, indtil registreringen er færdigbehandlet.

Få mere information om reglerne som detailvirksomhed her.
Mangler du at registrere din virksomhed, kan du gøre det her.

Har du spørgsmål eller ønsker uddybelse af ovenstående, kontakt da DRC's Christian Idorn på tlf.: 88 93 94 08 eller mail: chi@thehost.dk.