DRC søger de bedste bæredygtige løsninger

'Verdensmål i værdikæden' er DRC's nye projekt, som har til formål at finde nye løsninger på de største udfordringer på bæredygtighedsområdet i den danske restaurationsbranche.

Danskerne vil i stigende grad have bæredygtige restaurantoplevelser, og flere og flere restauratører drømmer også om at kunne tage større samfundsansvar.

For at realisere disse drømme, kræver det nye løsninger på branchens største bæredygtighedsudfordringer. Derfor igangsætter DRC i REGA-regi – og i samarbejde med Global Compact Network Denmark og Industriens Fond – projektet ’Verdensmål i værdikæden’.

Det er et initiativ, som med afsæt i FN’s 17 verdensmål søger at løfte niveauet for den bæredygtige restaurant i Danmark – både i selve restauranten og i det enkelte leverandørsamarbejde.

I projektet kommer restauratørerne til at indgå i seks ”verdensmålspartnerskaber” baseret på de udfordringer i værdikæden med størst potentiale for forbedring. Det kan eksempelvis være områder som madspild, emballage eller energiforbrug.

Restauranterne skal således fungere som en slags testlaboratorier for de løsninger, som skal gøre restauranterne mere bæredygtige.

”En restauratørs værdikæde rækker vidt og bredt, og vil man blive mere bæredygtig, er der nok af udfordringer at tage fat på. Projektet her skal vise, at bæredygtighed og konkurrencedygtighed kan gå hånd i hånd, og at de danske restauratører – gennem partnerskaber – kan sætte nye globale standarder for, hvad det vil sige at drive en bæredygtig og ansvarlig virksomhed. Og forhåbentlig inspirere andre til at gøre det samme,” siger Kim Rahbek, stifter af Sticks’n’Sushi og talsmand for REGA, under DRC.

Selvom projektet ’Verdensmål i værdikæden’ drejer sig om restaurationsbranchen skal projektstrukturen og -processerne også kunne genanvendes i lignende projekter i andre brancher. Derfor vil der, i regi af projektet, blive udviklet open-source processer og værktøjer til at facilitere en tættere dialog mellem udbud og efterspørgsel indenfor andre brancher, som for eksempel tekstilbranchen og byggeriet.

Det nye projekt skal identificere og teste nye løsninger, som på tværs af brancher kan udbredes og øge vækstpotentialet i de virksomheder, som udvikler løsningerne. Derfor munder projektet blandt andet ud i et løsningsgalleri, som kan fremvise de nye og gennemtestede danske løsninger.

”Mange af vores medlemmer er interesserede i at bidrage til en bedre fremtid, og hjælpe med at løse FN’s Verdensmål gennem deres restauranter. Samtidig forventer de en stigende efterspørgsel på grønnere og mere bæredygtige madoplevelser. Derfor er dette projekt en unik mulighed”, siger Lea Marie Juliussen, projektleder for REGA, under DRC, som fortsætter:

”Gennem samarbejde mellem REGA-virksomhederne, deres leverandører og andre relevante partnere kan vi identificere de bedste ideer og løsninger, som ikke alene kan løfte niveauet for bæredygtighed blandt REGA-virksomhederne, men som også kan løfte ambitionsniveauet for danske restauranter og cafeer generelt”, afslutter hun.

Læs mere om projektet 'Verdensmål i værdikæden' her.