Copenhagen Beer Week

*Som følge af COVID-19 er Copenhagen Beer Week, som skulle være afholdt i foråret, udskudt til august.

Den 15. – 23 august 2020 sker der noget helt særligt for dansk øl, når Copenhagen Beer Week afholdes for første gang. Copenhagen Beer Week er et unikt initiativ, hvor mere end 35 bryggerier fra hele Danmark er gået sammen om at sætte fokus på dansk øl og på bryggerkulturen i Danmark.

Den danske ølbranche er i rivende udvikling. I år 2000 var der under 20 danske bryggerier, mens der i dag er mere end 200 bryggerier i hele landet. Alene i år lanceres omkring 2000 nye øl på markedet. Og nu er de danske øl-producenter gået sammen om at lave en festival, der fejrer øllen og en branche i vækst.

Copenhagen Beer Week, der afholdes i sommeren 2020, hylder det danske øl. Samtidig er ambitionen at sætte fokus på samspillet mellem øl og mad, for selvom antallet af bryggerier vokser, så er øllen stadig kun lige ved at finde vej tilbage til middagsbordet. Copenhagen Beer Week ønsker også at belyse øl som kulturfænomen igennem tiden – både historisk og i dagens Danmark. Derfor inddrager Copenhagen Beer Week også museer, gallerier, laboratorier og en række andre institutioner.

Et alsidigt program
Tap takeover på den lokale bar, fornem øl-middag i byen, øl-yoga, smagning med brygmesteren eller et særdeles velsmagende foredrag om øllets udvikling igennem tiden. Der er plads til det hele og mere til i det store program, som afsløres til foråret.

Det åbne program finder sted på restauranter, barer, kulturinstitutioner og gallerier rundt omkring i byen. Det hele kulminerer den 8. og 9. maj, hvor Copenhagen Beer Week indtager Israels Plads midt i København. Her vil en lang række bryggerier præsentere og sælge deres produkter til nysgerrige og tørstige gæster, der også kan se frem til et varieret udvalg af lækker mad samt et underholdende scene-program med plads til både musik, samtaler, debatter og meget mere.

Som en del af Copenhagen Beer Week afholder Mikkeller sin Mikkeller Beer Celebration Copenhagen i Øksnehallen, hvor de hippeste bryggerier fra hele verden er med. Her er det i øvrigt stadig muligt at få billetter, men man skal være hurtig, for de er meget snart udsolgt. Mikkel Borg Bjergsø, grundlægger og adm. direktør i Mikkeller, er en af idémændene bag Copenhagen Beer Week. Han ser frem til at sætte fokus på de danske bryggerier og skabe en festival for hele København:

”Vi har jo afholdt Mikkeller Beer Celebration Copenhagen og Mikkeller Beer Week, som er meget fokuseret på ølnørder og hardcore Mikkeller-fans. Derfor vil vi gerne være med til at skabe en øl-festival for hele København med Copenhagen Beer Week.”

Copenhagen Beer Week finder sted den 15. – 23. august 2020 i København. Fra den 22. - 23. august indtager festivalen Israels Plads med en lang række af store og små danske bryggerier.

Læs mere her.