DRC deltager på Folkemødet

Folkemødet 2019 skal gøres mere bæredygtigt. Derfor har foreningen Folkemødet, som noget nyt i år, oprettet ny kategori for partnerskaber: Bæredygtighedspartnere. En kategori, som DRC og Stop Spild Af Mad er en del af.

DRC er i år stolt bæredygtighedspartner til Folkemødet og skal sammen med Selina Juul fra organisationen Stop Spild Af Mad være med til at udvikle og lede dagsordenen til 'Folkemødet Mod Madspild'.

I den anledning vil debatten 'Madspild & Monopolet – restaurationsbranchen søger løsninger' d. 14. juni sætte fokus på, hvordan vi kan mindske madspild i de danske restauranter og dermed skubbe i retningen af en mere ressourceeffektiv økonomi.

I et monopol bestående af både restauratører, leverandører og fagfolk, vil vi i Madspild og Monopolet diskutere de største udfordringer i håndteringen af madspild. Vi spørger ikke kun, hvordan restauratører bedst kan reducere deres madspild, men også hvordan leverandører af både fødevarer og tekniske løsninger kan hjælpe med at reducere madspild yderligere.

I DRC er vi rigtig glade for muligheden og håber, at festivalgæsterne og spisestederne i Allinge er med os og vil tage godt imod de nye tiltag mod madspild.

Nedenfor kan du få et overblik over de ialt tre debatter, som DRC arrangerer på årets Folkemøde.

Torsdag d. 13. juni, 18.00-19.00: 

Airbnb - the right balance between innovation and regulation
Vi diskuterer fordelene ved at udleje sit hjem ved brug af Airbnb, og hvordan vi bør takle de udfordringer, det medfører.

Fredag d. 14. juni, kl. 17.30-18.30:

Madspild & Monopolet – restaurationsbranchen søger løsninger
Vi stiller skarpt på restauranters madspild og søger løsninger sammen med leverandører og fagfolk.

Lørdag d. 15. juni, kl. 12.00-13.00:

Arbejdskraft i restaurationsbranchen
Restaurationsbranchen skriger på arbejdskraft. Hvordan løfter vi branchens rekrutteringsmuligheder?

 

Fotokreditering: Foreningen Folkemødet