København er verdens bedste storby

Verdens førende rejseguide placerer København som nummer et på listen over de storbyer, rejseguiden anbefaler at besøge i 2019.

Lonely Planet udnævner i dag København som verdens førende by for turister i 2019. I motivationen lægger man blandt andet vægt på Københavns høje gastronomiske niveau både på Michelin-niveau og på det blomstrende street-food marked på Refshaleøen. Det giver også plusser i karakterbogen, at Tivoli nu holder næsten helsårsåbent, ligesom både dansk arkitektur og design bliver fremhævet med bl.a. BLOX i Københavns Havn. Endvidere er dommerpanelet imponeret over skibakken på taget af forbrændingsanstalten på Amager og færdiggørelsen af Metroens Cityring.

Lonely Planets Editorial Director, Tom Hall, begrunder udnævnelsen således:
”Dette er en by, der mestrer at være på forkant. Brostensbelagte gader flyder over med banebrydende menuer og trendsetting design. Århundrede gamle bygninger, kirker og pakhuse deler gader og vandveje med fed, moderne arkitektur, mens Kødbyen, som tidligere var hjem for gamle slagtehaller, nu er fuld af gallerier, lokale spisesteder og indiske barer. København er indbegrebet af Scandi Cool og fortjener at bliver anerkendt på verdensplan.”

Vi kan være stolte

Reaktionerne herhjemme er da også til at føle på. Om den nye titel siger Erhvervsminister Ramus Jarlov: ”Det bliver ikke meget større for dansk turisme, og det vil uden tvivl trække rigtig mange ekstra gæster til København næste år. Det er en kæmpe anerkendelse af det store arbejde, turistindustrien har lavet i Danmark i de seneste år. Det vil sikkert overraske mange danskere, men det er fortjent. København er en enormt smuk by, som folk fra hele verden beundrer.”

Overborgmester Frank Jensen (S) fremhæver særligt københavnerne, som årsagen til at Danmarks hovedstad nu kan bryste sig med denne nye titel: “Vi kan alle være stolte af Københavns topplacering i Lonely Planet, ikke mindst københavnerne, som har været med til at skabe en by i verdensklasse, som turister fra hele verden tiltrækkes af. Københavnerne har en stor del af æren for, at vores gæster får gode oplevelser og føler sig velkomne i vores by.”

Hos Wonderful Copenhagen glæder Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen sig over, at den strategiske indsats der har været omkring markedsføringen af København i udlandet nu bliver belønnet med dagens udnævnelse: ”Lonely Planets udnævnelse af København er en stor cadeau til alle de gode kræfter, der er med til at gøre Danmarks hovedstad værd at rejse efter hele året rundt. Det, Lonely Planet fremhæver om København i den nye guide, afspejler de kernefortællinger, vi har promoveret København på internationalt i en årrække. Det er ikke én ting alene eller en påklistret mærkat, men selve byens DNA. At blive udpeget som den bedst anbefalede storbydestination i verden, grundlæggende på grund af vores livsstil, understøtter vigtigheden af, at den internationale markedsføring af hovedstaden er troværdig og tæt på byens liv.”

Udnævnelsen af København som ”Best in Travel Cities for 2019” er foretaget af et panel på cirka 3.000 destinationseksperter, som bidrager til Lonely Planets destinationsbeskrivelser.