København valgt som vært for grønt klimamøde

København har netop fået æren af i 2019 at byde mere end 1.000 delegerede fra hele verden velkommen til stort klimamøde, der sætter fokus på ny klimaindsats med grøn omstilling.

Den nye klimaindsats skal reducere byernes CO2-udledning og sikre den grønne omstilling. Det er omdrejningspunktet, når København huser ’C40 Mayors Summit’, hvor 96 af verdens ledende klimabyer mødes for at drøfte klimaproblematikkerne.

DRC glæder sig over, at København går forrest i kampen for klimaet og den grønne omstilling. Restaurationsbranchen er nemlig en branche, der ønsker at forbedre sig – bl.a. med henblik på at beskytte miljøet.

Det er DRC’s nye CSR-tiltag REGA (Restauratørernes Garantiordning) netop et godt eksempel på. REGA er verdens første brancheinitiativ og et samarbejde mellem restauratører, der ønsker at løfte deres arbejde med samfundsansvar. De stiller dermed garanti for, at de arbejder fokuseret på at drive ansvarlig virksomhed med fokus på social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.
Læs mere om REGA her.

Et oplagt valg
Ifølge Københavns Kommunes overborgmester Frank Jensen er København en forgangsby, både når det kommer til byen som cykelby med miljøvenlige fjernvarme og målet om at blive en CO2-neutral hovedstad inden 2025.

”Jeg er stolt over, at verdens største byer har peget på København som vært for klimatopmødet i 2019. Topmødet vil sætte klimaindsatsen på dagsordenen og inspirere hele verden med Københavns grønne løsninger”, siger han.

Fra strategi til handling
C40 Mayors Summit må ikke forveksles med FN’s klimatopmøder, kaldet COP-møder. På COP-møderne tegnes de overordnede strategiske linjer, eks. klimaaftalen i Paris 2015, mens C40 Mayors Summit giver anledning til praktisk samarbejde mellem byerne. Det siger professor i klimaforandringer og adm. direktør for forskningsinstituttet Nansenscenteret i Bergen Sebastian Mernild:

”At gå fra strategisk plan til rent faktisk at gøre noget ved det, der er meget langt. Der kan sådan et møde her være med til at konkretisere, hvad det er, vi kan gøre. Der er ingen tvivl om, at der bor rigtig mange mennesker i de her byer, så kan man lande en aftaler i byerne, så kan det gøre rigtig meget. Men i sidste ende skal man finde ud af, hvor pengene skal komme fra. Men det (mødet i København, red.) er et af skridtene til at komme klimaet til hjælp”.

Københavns værtskab vækker også glæde hos den grønne tænketank Concito:

”Det, at de store ambitiøse klimabyer mødes i København, er et tegn på, at København og de danske byer har lagt sig i selen for at yde en ambitiøs klimaindsats. Det haster, og byerne er centrale for den grønne omstilling. De står for en meget stor del af den globale udledning. Vi skal derfor have styr på, hvordan vi kan have lave udledninger i byer både på transport, energisystemet og på fødevarer”, siger Christian Ibsen, direktør i Concito.