Kom godt i gang med slutafregningen

Er din virksomhed én af de 130.000 virksomheder, der frem mod slutningen af juni skal indberette dokumentation for den kompensation, I har modtaget i 2020? Du kan med fordel starte slutafregningen allerede nu.

Fordel #1 - Du får første tilbagemelding hurtigere
Jo før du indberetter inden fristen den 30. juni, jo før får du den første tilbagemelding om din opgørelse. Du modtager nemlig helt automatisk en foreløbig opgørelse baseret på dine indtastninger. Den giver en indikation af, om du skal tilbagebetale penge eller have udbetalt yderligere kompensation.

Fordel #2 - God tid til vejledning og opfølgning
Hvis du undervejs i slutafregningen kommer i tvivl om noget eller har brug for vejledning, er det godt at have tid. Erhvervsstyrelsen har en række tilbud om hjælp og vejledning, fx webinarer og en dedikeret hotline, så du kan blive klogere på, hvordan indberetningen foregår.

Fordel # - Undgå at overskride fristen
Hvis du indberetter din dokumentation for sent og overskrider fristen den 30. juni 2021, skal hele det udbetalte kompensationsbeløb betales tilbage. Det gælder også, selv om du har ret til kompensationen. Hvis slutafregningen viser, at du har modtaget for meget kompensation, skal den overskydende kompensation betales tilbage. Er beløbet over 10.000 kr., er det muligt at få en afdragsordning, der løber over et år.

Det er følgende kompensationstyper og perioder, slutafregningen gælder for:
•    Lønkompensation udbetalt til virksomheder fra 9. marts frem til d. 29. august 2020.
•    Kompensation for udgifter til faste omkostninger fra 9. marts til 8. juli 2020.
•    Kompensation udbetalt til selvstændige fra 9. marts til 31. august 2020.

Læs mere på Virksomhedsguiden.dk/slutafregning.