Kompensation for faste omkostninger i perioden 9. juli – 31. august

Bekendtgørelsen for kompensation for virksomheders faste omkostninger er langt om længe blevet offentliggjort. Få et overblik over ordningen her.

Erhvervsministeriet har offentliggjort bekendtgørelsen, der danner ramme for kompensationsordningen for virksomheders faste omkostninger efter fra 9. juli – 31. august.

Virksomheder kan efter den nye bekendtgørelse fortsat modtage kompensation, hvis de f.eks. er ramt af forbud mod at åbne. Derudover kan virksomhed få kompensation, hvis de er omfattet af andre restriktioner, der påvirker virksomhedens omsætning. Restriktionerne der giver virksomheder mulighed for at søge kompensation for perioden er:

  • Forbud mod at holde åbent
  • Forsamlingsforbud på over 500 personer
  • Grænselukninger
  • Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Virksomheder påvirket af grænselukninger kan opnå adgang til fortsat kompensation, hvis mere end 50 pct. af virksomhedens omsætning fra 1. juli – 31. august 2019 kom fra udenlandske gæster, som i sommeren 2020 ikke har mulighed for at indrejse til Danmark.

Du kan finde yderligere information i bekendtgørelsen og på Virksomhedsguiden, hvor der også findes vejledninger til ansøgning, dokumentation af udenlandske gæster og revisorpåtegning.

Spørgsmål til den nye ordning kan ske til Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34.