Nu lægges der loft på antal gæster ved lukkede selskaber

Regeringen præsenterede ved et pressemøde fredag eftermiddag et loft på 50 gæster ved bryllupper, fødselsdage mv., som bliver afholdt på restaurationer og forsamlingshuse. Ligeledes forlænges sidste uges restriktioner til 18. oktober. 

Indtil nu har større lukkede selskaber på restauranter, cafeer, hoteller mv. været undtaget forsamlingsforbuddet, således at et selskabs størrelse kun har været afhængig af kvadratmeterreglen. Det ændres fra i morgen kl. 12.00, hvorefter selskaber som fx bryllupper maximalt må være 50 personer.

Forbuddet gælder kun større lukkede selskaber, som det hidtil har været muligt at afvikle for op til 500 personer.

Samtidig bliver det muligt for  cateringfirmaer, restauranter og teltudlejere mv., der er underleverandører til private selskaber, at tage del i kompensationsordningerne. I forlængelse af de nye tiltag forlænges også de eksisterende, nationale restriktioner - herunder 22-lukninge og mundbindskravet - til og med 18. oktober

Igen en uhæderlig behandling af branchen
DRC’s formand, Jacob Niebuhr, deltog så sent som i torsdags i Debatten på DR2 torsdag aften, hvortil han netop satte ord på regeringens mangel på rettidig omhu:

- De her bratte opbremsninger, som vi oplever nu, sætter branchen under pres. Det er ikke kun os, men også vores medarbejdere. Den behandling, vi fik op til weekenden [sidste uge], var uhæderlig. Man kan ikke være det bekendt over for folk med så kort varsel og med så stor en branche med hundredtusindvis af arbejdspladser.

Derfor er det yderst kritisabelt, at regeringen igen laver drastiske ændringer aftenen op til en weekend, hvor branchen står og skal afvikle bryllupper, fødselsdage og andre vigtige mærkedage.

 

Se hele debatten og Jacob Niebuhrs mange gode pointer i programmet HER