Michelin-måltid i 10.000 kilometers højde

Kokkeriet har netop indgået aftale med Singapore Airlines, om at de i resten af 2019 udvikler menuer og kvalitetssikrer produktionen af den aftensmad, der serveres på business class.

Det har været en lang proces for Michelin-restauranten Kokkeriet at få en fod inden for i den ret så lukkede branche. Hele 6 år har det taget, men ifølge kok og daglige leder af Kokkeriet Sammy Shafi har det absolut været besværet værd. Til TV2 Lorry udtaler han:

Det er en drøm, som går i opfyldelse. Vi havde ikke turde drømme om, at det ville lykkes, men vi er kommet så langt nu”, siger han og uddyber:

”Jeg har fløjet rigtig meget i mit liv, også da jeg var barn. Og de fleste flyruter har en meget lav standard, når det kommer til flymad. Det har derfor været en drengedrøm at løfte standarden på flymad”, forklarer Sammy Shafi.

Mens Kokkeriet udvikler menuer og kvalitetssikrer flymaden i Singapore Airlines, er det leverandøren af cateringvirksomheder Gate Gourmet, som producerer den. Gate Gourmet producerer flymad til over 200 lufthavne, herunder i Københavns Lufthavn.

Derfor har det også krævet tid at få tilpasset Kokkeriets menuer til Gate Gourmets produktion – men nu er den endelig i vinkel.

Traditionel dansk mad på menuen
Konceptet hos Kokkeriet er ’traditionel dansk mad’, hvilket naturligvis også følger med op i flyet, hvor den gode gamle ’stegt flæsk’ bl.a. vil være at finde på menuen – dog i en lidt anden fortolkning.

Målet for Sammy Shafi og Kokkeriet er at bevise, at dansk mad i høj grad kan gøre sig fortjent til michelin-stjernerne. Derfor ser han også Singapore Airlines som muligheden for at udbrede den danske mad blandt de flyrejsende.

”Dansk mad er fantastisk. Mange Michelin-restauranter serverer blandt andet italiensk- og franskinspireret mad, men vi ser ingen grund til ikke at lave dansk mad på samme niveau. Vi laver dansk mad på dansk jord, og vi ønsker, at dansk mad bliver mere udbredt. På fly har vi mulighed for at give folk et fantastisk indtryk af dansk mad”, siger Sammy Shafi.

Læs mere her

Fotokreditering: Kokkeriet