Michelinfejring på Aarhus Rådhus

Fødevareorganisationen FOOD vil med stort Michelin-event fremhæve den markante gastronomiske udvikling, som Aarhus og Østjylland har gennemgået de seneste år. Hensigten er også at skabe opmærksomhed omkring den gensidige inspiration mellem Michelin-kokke og producenter.

Aarhus Rådhus vil den 18. februar danne rammerne, når Food Organisation of Denmark (FOOD) åbner dørene op til det såkaldte Michelin Star Revelation Viewing Event for restaurationsbranchens producenter og leverandører. Dette sker i anledningen af Michelins præsentation af den nordiske Michelin Guide 2019, som for første gang uddeler sine stjerner uden for en hovedstad.

Hensigten med eventet er at skabe opmærksomhed omkring den gastronomiske udvikling, Aarhus og Østjylland har gennemgået de seneste år - heriblandt den inspiration, som kokke og producenter finder imellem sig, og som i særdeleshed har betydning for danskernes indkøbsvaner.

I en pressemeddelelse siger Anna Lund, direktør hos FOOD Aarhus, følgende:

”Arrangementet skal også bruges til at demonstrere, hvordan gastronomien og kokkene har betydning for den mad, som danskerne handler ind og laver i egne køkkener. Kokkenes vildskab og kreativitet inspirerer landmænd til at dyrke nye spændende sorter, og gastronomien sætter gang i nye trends, som bliver til nye produktidéer. Pludselig laver vi andre også dessert med havtorn og pynter den med spiselige blomster”.

Anna Lund peger på, at Michelin-kokkene har gjort de gamle teknikker såsom surdejsbagning, syltning og fermentering moderne igen. Til dette udtrykker hun:

"Dét, der sker i Michelin-køkkenerne i dag, ændrer vores madkultur i morgen”.

Rådhussalen bliver derfor fyldt med eksempler på fødevarevirksomheder, der arbejder tæt sammen med topkokkene. Her vil følgende bl.a. være at finde:

  • Guldrummet fra Danish Crown kommer med lækkerier lavet af de grise, som Hans Erik og Kirsten Jørgensen opdrætter på deres frilandslandbrug Risbjerg på Fyn. I dagens anledning bliver kødet taget under kærlig behandling af kokke fra Michelin-restauranten MeMu i Vejle. Guldrummets kød er netop udviklet i tæt samarbejde med Michelin-kokke og bliver i dag serveret på nogle af landets bedste restauranter.
  • Arla Unika kommer med deres oste, som også er skabt i tæt samarbejde med de bedste restauranter og topkokke herhjemme, og som almindelige forbrugere i dag kan købe i udvalgte butikker landet over.
  • De aarhusianske kaffehelte fra La Cabra viser, hvordan man brygger den perfekte kaffe.
  • Lokale Bent Brandt viser, hvor stor betydning opdækningen og service har for måltidet eller restaurantoplevelsen.
  • Med begrebet social dining i højsædet sætter Lidl fokus på det at opleve, smage og dufte sammen. Lidl vil tage gæsterne med på en spændende rejse, hvor vi dykker ned i udvalgte produkter fra Lidl.

Læs mere om Michelin-eventet her

  

Fotokreditering: FOOD