Nu kan private arrangementer fortsætte efter midnat

Regeringen er sammen med Folketingets partier enige om at forbedre muligheden for at afholde private fester uden for hjemmet.

Danskere får nu mulighed for at holde sommerens private fester uden for hjemmet til senere end kl. 24.00. Efter at have afholdt forhandlinger om muligheden for at lempe reglerne er regeringen og Folketingets partier enige om, at private fester på restauranter mv. ikke skal afsluttes kl. 24.

Serveringssteder skal fortsat holde lukket mellem kl. 24.00 og 05.00, men vil fra lørdag den 13. juni 2020 kunne holde åbent efter kl. 24 for private fester som f.eks. bryllupper, sølvbryllupper, konfirmationsfester, studenterfester, fødselsdage og lignende arrangementer, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen, forudsat at kun personer, der deltager i arrangementet, har adgang til serveringsstedet og i det væsentligste sidder ned.

De gældende afstandskrav på restauranter og cafeer gælder ligeledes ved private arrangementer, der er undtaget af forsamlingsforbuddet på 50 personer. Det vil sige, at der også her maximalt må være 1 gæst per 2 kvm. Find alle gældende retningslinjer for almindelig drift af restauranter og caféer HER.

Vedrørende forsamlingshuse, festlokaler m.v.
Da forsamlingsforbuddet blev hævet til 50 den 8. juni, gjorde man undtagelser for private arrangementer i restauranter og lignende. Igennem ugen har DRC forsøgt at få fuldkommen afklaring på, hvorvidt forsamlingshuse, festlokaler m.m. også var omfattet af denne undtagelsesregel.

Justitsministeriet bekræfter nu i en pressemeddelelse, at det også er muligt at holde bryllupsfester, konfirmationer, studenterfester og lignende arrangementer, i festlokaler, forsamlingshuse osv.

Sundhedsmyndighederne er i gang med at udarbejde anbefalinger og gode råd til disse arrangementer. DRC vil formidle disse videre, så snart de offentliggøres.

Diskoteker, spillesteder og natteliv skal fortsat holde lukket. Lukkereglen om, at restauranter og andre serveringssteder skal holde lukket mellem kl. 24.00 og 05.00 med undtagelse af take away salg, gælder fortsat i andre situationer.