Nyt fødevareforlig skal styrke dansk fødevarekontrol

Med det nye fødevareforlig vil Folketingets partier etablere en mere målrettet indsats, som kan styrke den danske fødevarekontrol- og sikkerhed.

Der var bred enighed om det nye ’Fødevareforlig 4’, da samtlige af Folketingets partier onsdag den 24. oktober i fællesskab tog beslutninger omkring de næste 4 års fødevarekontrol og fødevaresikkerhed i Danmark.

DRC er i den grad glade for det nye fødevareforlig, som bl.a. skal sikre en mere individuelt tilpasset og datadrevet fødevarekontrol – også til gavn for restaurationsbranchen.

Fødevareforliget betyder nemlig, at Fødevarestyrelsen fremover vil kunne udføre en mere målrettet indsats, som vil skærpe kontrollen for de virksomheder med problemer, der ikke efterlever reglementet. Samtidig lempes kontrollen til gengæld for mere vejledning overfor de virksomheder, der gang på gang beviser, at de kan og vil overholde reglerne.

Fødevarestyrelsen vil derudover benytte sig af digitaliseringens mange muligheder og dermed øge indsatsen mod svindel og ulovlig import.

Læs hele den politiske aftale om Fødevareforlig 4 her.