Økonomisk fremgang i turistbranchen

Ifølge VisitDenmarks nye tursimeundersøgelse bruger de udenlandske turister dagligt markant flere penge end tidligere. I perioden fra 2014 - 2017 er turisternes gennemsnitlige forbrug pr. dag steget med 58 pct.

Mad og drikke er den post, der ifølge undersøgelsen, er steget mest, men turisterne bruger også væsentligt flere penge på shopping og på at tage ud og spise.

Administrerende direktør i VisitDenmark Jan Olsen er begejstret for den samfundsøkonomiske udvikling, men mener også, at fremgang forpligter til videre udvikling:

”Det er super positivt. Derfor er det også meget vigtigt, at destinationerne holder momentum og fortsætter med at udvikle deres produkter og tilbud både inden for overnatning, gastro og attraktioner, så turismen fortsat kan blive ved med at spille stor og positiv rolle samfundsøkonomisk”.

Rent geografisk er der forskel på, hvilke turister, der forbruger mest i Danmark:

På de danske kystområder bidrager de tyske turister til den største økonomiske fremgang.
I perioden 2014 - 2017 steg deres daglige forbrug fra 400 kr. til 650 kr.

I storbyerne er det derimod de norske og amerikanske turister, der står for den største stigning. Nordmændenes daglige forbrug er steget fra 1750 kr. til 2800 kr., mens amerikanernes døgnforbrug er steget fra 1450 til 2300 kr.

Læs hele nyheden fra VisitDenmark her.