Regeringen udskyder indbetaling af moms og skat med ny ’likviditetspakke’

Skatteministeren præsenterede på et pressemøde her til morgen en ny 'likviditetspakke' til virksomheder berørt af de skærpede corona-restriktioner. Pakken omfatter en udvidelse af A-skattelåneordningen, en udskydelse af betalingsfristen for A-skat og AM-bidrag samt en ny momslåneordning for små og mellemstore virksomheder.

I erkendelse af, at erhvervslivet har behov for yderligere hjælp for at komme igennem krisen, præsenterede skatteminister Morten Bødskov her til morgen en række nye tiltag, der skal forbedre likviditeten i de enkelte virksomheder. Samlet set øges likviditeten med i alt 170 milliarder kroner, lyder budskabet fra skatteministeren.

Den såkaldte 'likviditetspakke' omfatter følgende tre tiltag:

1. A-skattelåneordningen udvides til også at omfatte betalingerne af A-skat og AM-bidrag i februar og marts. Samtidig vil regeringen give mulighed for, at også store virksomheder kan anmode om lån efter den udvidede A-skattelåneordning.

2. Den ordinære betalingsfrist for A-skat og AM-bidrag i maj 2021 udskydes med 4 ½ måned for alle virksomheder.

3. En ny momslåneordning for små og mellemstore virksomheder oprettes for den udskudte og ordinære moms, der skal angives og betales 1. marts 2021. Momslånet skal senest tilbagebetales 1. februar 2022.

Læs Skatteministeriets faktaark for udvidelsen af A-skattelåneordning
Læs Skatteministeriets faktaark for den nye momslåneordning for SMV'er

DRC: Regeringen har ikke løst problemet, men købt sig tid

DRC er positiv over for regeringens nye tiltag, som er strengt nødvendigt, hvis restaurationsbranchen skal overleve indtil genåbningen. Vi er glade for, at især momsen udskydes, da det ellers ville skabe store økonomiske problemer for mange restauratører, der ganske enkelt ikke har likviditeten til at betale.

Men selvom regeringen her giver en håndsrækning til erhvervslivet, er der stadig kun tale om et lån, der skal betales tilbage. Og det er langt fra nok. I forvejen forgælder branchen sig, trods kompensation, for hver dag der går.

"Regeringen har ikke løst problemet, men de har købt sig tid for 170 milliarder," udtaler René Kristensen, bestyrelsesmedlem i DRC og CEO hos Tholstrup Restauranter. "Det er rigtigt godt og strengt nødvendigt. Nu skal vi sammen sørge for at bruge tiden fornuftigt og finde løsninger."