Københavnske restauratørers ‘nej tak til udeserveringsafgift’ imødekommes

Aftalen om den afgiftsfrie udeservering i København fortsætter frem til udgangen af 2024. Det står klart, efter et flertal af partierne på Rådhuset blev enige om en budgetaftale for 2021.

Budgetaftalen for 2021 faldt i går på plads, og - som håbet – kan københavnske restauratører nu fortsætte udeserveringen uden at betale en særskilt afgift til kommunen.

Den afgiftsfrie udeservering stod til at udløbe ved årets udgang, men heldigvis har der blandt lokalpolitikerne været stor forståelse for de københavnske restauratørers i forvejen svære situation grundet corona-nedlukningen og de efterfølgende foranstaltninger. Man har ikke ønsket yderligere at forværre situationen ved at genindføre den gamle afgift. Især har politikerne været lydhøre overfor opfordringen om at fortsætte afgiftsfritagelsen, som DRC udsendte i august med underskriftindsamlingen fra i alt 244 københavnske restauratører.

“Restriktioner som kvadratmeterreglen presser fortsat branchen. Men vi er glade for, at politikerne på rådhuset har lyttet til branchen i sager, der ligger på kommunens bord som f.eks. afgifter for udeservering. Gennem fortsat opbakning fra kommunen kan København vende tilbage til det, vi kendte før coronakrisen, hvor gæster fra både ind- og udland kom for at nyde de mange oplevelser, som Københavns restaurationer har at byde på.”, udtaler Torben E. Hoffmann Rosenstock.

Aftalen sender et klart signal til branchen, nu hvor restaurationerne går en usikker fremtid i møde. I DRC er håbet, at også de midlertidige afgiftsfritagelser i blandt andet Esbjerg og Aarhus vil følge ind i 2021.

Samtidig har DRC opfordret til, at man på rådhuset i København ligeledes er villige til at forlænge den midlertidige aftale omkring en udvidelse af arealerne for udeservering. Som bekendt arbejder restaurationsbranchen i dag med både plads- og lukketidsrestriktioner, og forlængelsen af aftalen giver helt lavpraktisk restauratørerne flere kvadratmeter at betjene kunder på, hvilket for mange kan være hele grundlaget for overlevelse.

DRC har ligeledes anbefalet i sektorpartnerskabet, at regeringen kommer med en ny opfordring til landets kommuner om at udvide arealerne for udeservering rundt omkring i landet – også ind i 2021.

En stor tak til alle restauratører, der har bakket op om dagsordenen og skrevet under på underskriftindsamlingen!

Se underskriftindsamlingen HER