Roskilde Festival dropper plastiksugerør- og ølkrus

De godt og vel 475.000 plastiksugerør, som blev brugt på sidste års Roskilde Festival, skal i år droppes i alle boder og barer. Desuden skiftes engangsplastkrus ud med genbrugsglas.

Selvom sugerørene var fremstillet af bionedbrydeligt plastik (dvs. majsstivelse eller sukkerrør), er det nu engang stadig engangsplastik, der købes, transporteres og bruges én gang. Det er unødvendigt, mener Festivalen, som på deres hjemmeside bl.a. skriver følgende:

”Vi er godt klar over, at det ikke bliver fraværet af plastiksugerør på årets festival, der sætter en stopper for klimaforandringerne. Men selv en forandring i det små kan have et stort perspektiv, hvis den formår at påvirke vores vaner - og på den måde får os til at overveje vores forbrug en ekstra gang”.

Der tages dog visse hensyn. Hvis man benytter sugerør som hjælpemiddel grundet handicap, er det naturligvis stadig muligt at få et sugerør. Det samme gælder for køb af slush-ice og milkshake, som er vanskeligt at drikke uden sugerør.

Af samme klimavenlige årsager skifter festivalen også engangsplastkrus ud med genbrugsplastglas, som du kan læse mere om her.

Læs mere om Roskildes afskaffelse af sugerør her.