Sejr for københavnske restaurationer: Den supplerende udeservering forlænges

Efter vedholdende pres fra DRC har de kommunale politikere besluttet at imødekomme de københavnske restauratørers krav om en forlængelse af den supplerende udeservering. Ordningen, der stod til at udløbe i dag, 1. oktober, fortsætter således frem til udgangen af 2020.

Det er med stor lettelse, at mange københavnske restauratører i dag modtager nyheden om, at om den supplerende udeservering i København nu fortsætter frem til udgangen af året. Den ekstra håndsrækning har for mange været alfa-omega i at få forretningen til at hænge sammen økonomisk, og udsigten til at den skulle ophøre har skabt bekymring.

”Det virker som et lille krav, men for mange af vores medlemmer har den supplerende udeservering lige akkurat været nok til at holde forretningen oven vande,” siger Jeppe Møller-Herskind, sekretariatschef i DRC.

”Derfor har vi politisk presset hårdt på for, at aftalen skulle forlænges, og vi opfordrer på det kraftigste de kommuner, der har haft en lignende ordning til at følge trop. Vi skal ikke tage yderligere væk fra en branche, der er i knæ.”

Mange kommuner har siden genåbningen tilbudt relevante restauratører den supplerende udeservering, efter regeringen i foråret anbefalede alle kommuner til at se nærmere på netop denne mulighed. DRC har opfordret regeringen til at gentage anbefalingen, så kommunerne rådes til at forlænge udeserveringen og ligeledes fritage for udeserveringsafgiften i hele 2021.

Det er dog ikke helt uden forbehold, at Københavns Kommune har bevilget forlængelsen:

”Partierne [bag kommunalbudget 2020] er enige om at forlænge muligheden for supplerende udeservering resten af året frem til 31. december 2020 med følgende bemærkninger.

 

  • De eksisterende vilkår for supplerende udeservering gælder fortsat. Det vil blandt andet sige, at 1) Der kun tillades udvidelser udfor egen facade; 2) Der som udgangspunkt skal være 1,5 m fri passage, så fremkommeligheden sikres. 3) Der tillades kun ekstra arealer ved restaurationer mv, der serverer fødevarer, 4) De ekstra arealer til udeservering gælder kun tirsdag til lørdag og kun frem til klokken 22.00.

 

 

 

  • Der kan ikke gives tilladelse, der inddrager erhvervsparkeringsplader eller handicapparkeringspladser

 

 

 

  • Teknik og Miljøforvaltningens tilsyn med overholdelse af tilladelserne skærpes i forhold til det, som blev aftalt i forbindelse med overførselssagen. Tilsynet prioriteres, så der følges op hurtigt i forbindelse med naboklager og udeservering.”