Snart kan butikker afvise betaling med kontanter

Fra 1. januar 2018 kan butikker og andre betalingsmodtagere vælge, om de ønsker at modtage kontanter i tidsrummet kl. 22 til kl. 06. I områder med særlig høj risiko for røveri vil kontanter kunne afvises fra kl. 20 til kl. 06. De nye regler skal gøre det nemmere for butikkerne at beskytte sig mod røveri, skriver Erhvervsministeriet. 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen offentliggør i dag en liste over postnumre, hvor butikker og andre betalingsmodtagere fra 1. januar 2018 kan vælge, om de ønsker at tage imod betaling med kontanter i tidsrummet kl. 20 til kl. 06.

I dag er alle betalingsmodtagere med betjent salg forpligtet til at tage imod kontant betaling. Formålet med ændringen af reglerne for modtagelse af kontanter er at give butikker og andre betalingsmodtagere bedre mulighed for at beskytte sig mod røverier i aften- og nattetimerne.

Reglerne følger af den nye betalingslov og træder i kraft den 1. januar 2018.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtaler:

- Jeg er glad for, at vi nu er klar til at udmønte de nye regler. Ved at gøre det muligt for butikkerne selv at vælge, om de ønsker at tage imod kontanter i aften- og nattetimerne, får butikkerne et nyt redskab til at beskytte personalet mod røverier.

Listen over postnumre, hvor betalingsmodtagere kan vælge at afvise kontanter i tidsrummet kl. 20 til kl. 06, dækker de 25 procent af postnumrene i Danmark, der hyppigst er udsat for røveri i forhold til befolkningstætheden og er udarbejdet af Erhvervsministeriet på baggrund af Rigspolitiets oplysninger.

Hent listen med postnumre HER. 

Kilde: Erhvervsministeriet