Spektakulær restaurant åbner i Vejle

Kunstneren Olafur Eliassen er manden bag Fjordenhus på havnen i Vejle. Han har tegnet den specielle bygning som er blevet til med midler fra Kirk Kapital (familien bag Lego), der også har brugt huset som hovedkvarter for koncernen.

Restaurant Lyst åbner i Fjordenhus i Vejle. Foto: Anders Sune Berg.

Nu slår Restaurant Lyst dørene op og ligger sig tæt op af ånden i bygningen – både hvad angår maden, interiøret og helhedsoplevelsen, forklarer Daniel Bro Schmidt.

”Vi har valgt at lægge os rigtig meget op ad Olafur Eliassons tanker om bygningen. Han mener, at det aldrig nogensinde må blive statisk - at det altid skal være i bevægelse. Og det har vi virkelig tænkt os at tage med ind i restauranten. Det betyder blandt andet, at vores gæster også kommer til at være i bevægelse under middagen. Man må vente med at finde ud af, hvad det helt præcist indebærer. Men jeg tror ikke, vi har set et lignende koncept i Danmark eller Europa på det her niveau og i den her skala”, siger han til Berlingske.

Området leverer fødevarerne

Restauranten læner sig op ad lokale råvarer i det midt- og sydjyske, og bliver i high-end-kategorien. Råvarerne henter køkkenet blandt andet i lokalområdet,  hvor Kirk-familien ejer en række skovområder, som restauranten har adgang til. Derudover vil de benytte sig af tang, fisk og skaldyr fra Vejle Fjord.

”Vi befinder os i et køkken, der er rigtig svært at sætte ord på, men jeg kan fortælle, at det er et legende og begejstret køkken. Noget af det, der kommer til at blive helt unikt ved vores restaurant er både det lokale aftryk men også aftrykket lige på dagen, som kommer til at spille en stor rolle i menuen”, siger Daniel Bro Schmidt.

Selvom informationen om den nye restaurant er meget sparsom, er interessen stor.

”Jeg tror vi nærmer os de første 1000, selvom restauranten ikke har været omtalt ret meget. Det går rigtig stærkt, og der kommer så mange nye henvendelser hver eneste dag. Vi har også rigtig mange aftener, hvor restauranten er helt udsolgt, fordi private eller virksomheder ønsker at sætte sig på det hele. Det er kommet lidt bag på mig”, siger Daniel Bro Schmidt.

Foto: Anders Sune Berg