Tusinder af virksomheder venter stadig på kompensation

DRC har modtaget flere henvendelser fra medlemmer, der endnu ikke har modtaget udbetaling for lønkompensation. En undersøgelse fra SMVdanmark bekræfter, at det samme billede tegner sig blandt mange tusinder af virksomheder.  

Næste lønningsdag nærmer sig, og DRC har modtaget flere opkald fra medlemmer, der er frustreret over, at udbetalingerne fra Erhvervsstyrelsen i forbindelse med deres ansøgning om lønkompensation endnu ikke er gennemført. DRC har været i kontakt med Erhvervsstyrelsen, der bekræfter, at udbetalingerne er i gang, men meddeler samtidigt at de ikke kan give nærmere information om specifikke sager.

Det samme billede tegner sig i andre dele af det danske erhvervsliv, der også går og venter på kompensation. Berlingske viderebringer en spørgeundersøgelse foretaget af SMVdanmark blandt deres medlemmer. 2000 af de adspurgte medlemmer har svaret, og ud af dem har kun 23 pct. modtaget lønkompensation. Af de medlemmer der havde ansøgt kompensation for selvstændige / mindre virksomheder og for faste omkostninger var det henholdsvis tre og to procent, der havde fået udbetalt kompensation.

på Christiansborg er man opmærksom på problemstillingen.

Jeg deler virksomhedernes utålmodighed. Vi har lavet hjælpepakkerne for, at pengene skal komme ud og virke i virksomhederne, og det skal gå så hurtigt som overhovedet muligt, og vi gør, hvad vi kan for at presse på,” siger Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen til Berlingske.

Også Mona Juul fra Konservative er kritisk overfor situationen.

Jeg har selv rykket for det, og jeg er ikke i tvivl om, at de arbejder på fuldt tryk, men det er klart, at det er meget alvorligt for mange mennesker, at pengene ikke er kommet endnu. Det er en katastrofe, at så mange sidder og venter på deres penge,” udtaler hun.

DRC anerkender, at der løbende er justeret i aftalen, som kan have forsinket sagsbehandlingen. Samtidigt er det helt afgørende, at kompensationen når ud til virksomhederne i tide, hvis hjælpepakkerne skal have den ønskede effekt. DRC håber, at erhvervsministeren vil tage note af SMVdanmarks undersøgelse samt erhvervslivets frustration til efterretning, og skubbe på for at udbetalingerne kommer ud inden lønningsdag.

Faktafoto: Berlingske