Vær med til et Smittestop

Med appen ’Smittestop’ kan du give besked til andre, hvis du testes positiv for COVID-19.
Ved brug af appen bidrager du til at minimere risikoen for større smitteudbrud og endnu en nedlukning af Danmark.

I samarbejde med Sundheds- og Ældreministeriet opfordrer DRC branchen til at gøre brug af den nye app ’Smittestop’. Med appen kan du give besked til de mennesker, du har været tæt på, hvis du er smittet, og tilsvarende kan appen fortælle dig, hvis du har været i tæt kontakt med én, der er smittet.

Appen er et digitalt supplement til andre tiltag med det formål at kontrollere smittespredningen i samfundet, såsom isolation af syge, generelle råd om hygiejne og afstand samt den øvrige smitteopsporing.

Til forskel for manuel smitteopsporing giver appen dig mulighed for anonymt at oplyse om smitterisiko til ukendte kontakter, som du fx har mødt i det offentlige rum, såsom på en café eller en restaurant.

Du giver altså besked til andre app-brugere uden, at de kan se, hvem du er, eller hvor og hvornår de har været tæt på dig.

Sådan gør du
Smittestop fungerer via Bluetooth, og det eneste, man som bruger skal gøre, er at installere appen og slå den til. Du kan downloade appen via App Store eller Google Play. Det er frivilligt at bruge appen, men jo flere, der har den hentet og slået til, jo bedre kan appen hjælpe os alle med at stoppe smitten.

Ønsker du at vide mere om Smittestop, læs HER