Verdenskendt kok åbner ny social-gastronomisk restaurant

Lola er navnet på ny restaurant i København, som fra åbningen i efteråret vil skabe jobs til de i samfundet, som trænger til en hjælpende hånd.

Bag Lola står den danske køkkenchef Kamilla Seidler, som gennem mange års rejser rundt i Verden har ladet gastronomien inspirere sig til de forandringer, hun mente der skulle til.

Til november åbner hun sin egen restaurant, som vil være at finde i den Lille Mølle på Christianshavns Vold. Lola bliver et kulinarisk sted, som ifølge MigOgKøbenhavn.dk skal danne rammer for et socialt-gastronomisk projekt, som tager hånd om mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

“Måske får de [mennesker på kanten af arbejdsmarkedet] et job her, måske et andet sted, forhåbentlig får de i hvert fald et skub i den rigtige retning. Branchen skriger jo på arbejdskraft, og vi vil gerne være med til at udvikle en kultur, hvor man kan holde ud at arbejde i mange år”, siger Lars Bjerregaard, community manager for Lola.

Den bedste køkkenchef
Kamilla Seidler er en kvinde, for hvem arbejdet i køkkenet allerede startede som 15-årig. En ambitiøs og talentfuld kvinde, som efter kokkeuddannelsen fik job på en af verdens bedste restauranter, Mugaritz i Spanien.

Seidlers madkundskaber blev heller ikke ligefrem overset af Claus Meyer, da han for nogle år siden besluttede at gå ind i restaurationsbranchen i Bolivias hovedstad La Paz. Efter blot et par retter fra Seidler, blev det til en øjeblikkelig ansættelse hos Meyer.

Kamilla tilbragte også fem år i Bolivia, hvor hun formåede at gøre Restaurant Gustu til en af verdens bedste restauranter i samvær med de lokale medarbejdere. Kamilla blev her udnævnt til Latinamerikas bedste kvindelige kok i 2016.

Til trods for en hidtil imponerende karriere, er Seidlers ambition med restaurant Lola langt fra at gå efter Michelin-stjerner. I stedet handler det om at skabe et spisested med plads til mangfoldighed for både ansatte og gæster.

Hvis du heller ikke kan vente til åbningen af Lola, kan du få en lille forsmag på deres retter, når de den 28. august stiller op under Copenhagen Cooking.

Kilde: Lola PR Foto