Vinderne i Den Danske Spiseguide er fundet

Landets absolut bedste restauranter bliver hvert år hædret, når Den Danske Spiseguide uddeler priser til den årlige gallaaften. I år var ingen undtagelse, og den 28. oktober blev de helt store vindere kåret.

Blandt landets restaurant-vindere gik prisen som Årets Restaurant til Søllerød Kro, mens Årets Restaurantchef og Årets Tjenerprofil gik til Bistro Boheme/Ruths Hotel.

Den Danske Spiseguide har eksisteret siden 1978, og til dette års prisuddeling viser guidens redaktør Bent Christensen i sin tale stor begejstring overfor nutidens danske gastronomi:

”Det er den aften i året, hvor vi sætter spotlys på mange i restaurant-universet, der på den mest positive måde har beriget os alle med faglighed, kreativitet, pirringer og overraskelser og opfyldelse af store forventninger. Det er en sanselig verden, det er en glamourøs verden, det er et nydelsens univers. Den Danske Spiseguide søger konstant at tage temperaturen. Den er glohed… Vi er ikke frelste, vi er åbne, vi hylder såvel traditioner som nymodens tænkning, vi hylder mangfoldigheden, men ikke fanatisme. Vi kan bare godt li’ at blive forkælet”.

DRC er naturligvis begejstret for den ambitiøse udvikling i restaurationsbranchen, og at Danmark i dag tilbyder gastronomiske oplevelser, der er værd at rejse langt efter.

Stort tillykke til alle årets prisvindere, som kan ses nedenfor.

Årets Gennembrud:
Jordnær, Gentofte

Årets exotic/spicy restaurant:
IBU, København V

Årets grønne menu/restaurant:
Lumskebugten, København

Årets Smørrebrød:
Slotskælderen, København K

Årets Frokostrestaurant:
Pasfall, Odense

Årets Bistro/Brasserie:
Vendia, Hjørring

Årets Fisk – og Skaldyrsrestaurant:
Fishmarket, København

Årets Bo & Spis adresse:
Dragsholm Slot, Hørve

Årets Tjenerprofil:
Morten Hesselholt, Bistro Boheme / Ruths hotel, København

Årets Restaurantchef:
Daniel Furmanek, Bistro Boheme, København

Årets Sommerlier:
Mikael Båth, Geranium, København

Årets Avec&Vinkort:
Anarki, Frederiksberg

Årets Dessert:
Molen, Nexø

Årets Souschef:
Lasse Starup, MeMu, Vejle

Årets Ost:
Karoline Amalie, Silkeborg

Årets Kokkeprofil:
Dennis Juhl Jensen, Textur, Aalborg

Årets Restaurant:
Søllerød Kro, Holte Årets Restaurant: Søllerød Kro, Holte