Vælg en side

Emballageguide

Bambus

Bambus er en plante, der vokser nemt, hurtigt og bruger meget lidt vand og optager kuldioxid under væksten. Bambus-emballage er begyndt at blive udbredt i Danmark ifm. servering og takeaway.

Bemærk, at denne emballagetype kan indeholde fluorerede stoffer. Fluorerede stoffer er en gruppe kemiske stoffer, som er svære at nedbryde i miljøet, og som mistænkes for at være kræftfremkaldende. Det er derfor en god ide at efterspørge ”uden tilførte fluorerede stoffer” eller ”without intentionally added fluorinated substances” hos emballageleverandøren.

Bemærk, at nogle plastproducenter tilsætter bambus til deres plastmateriale, hvilket er ulovligt ifølge Fødevarestyrelsen. Vær derfor opmærksom på, at du køber ”ren” bambus.

Andre navne

Bambus bliver også markedsført som bambusfiber, træfiber.

Temperaturspænd

Bambus kan holde til temperaturer fra -60 til 100°C.

Gennemsigtighed

Bambus findes ikke i en klar/gennemsigtig version.

Evne til at holde på væske

Bambus kan ikke holde på væske i mere end 15 minutter.

Evne til at holde noget sprødt

Bambus kan godt holde indholdet sprødt.

Sortering og genanvendelse

Bambus kan ikke genanvendes og skal sorteres som restaffald.

Vurdering

Materialet kan ikke sorteres til genanvendelse og har derfor en genanvendelses-rating på 0.

Hvis materialet bruges et sted, hvor det ikke er muligt at sortere til genanvendelse, har det en fornybar-rating på 3, da kun små mængder ikke-fornybare ressourcer tabt.

Der er en forklaring på ratingen i følgende oversigt:

Mulighed for sortering

 

Ikke mulighed for sortering

Rating

Forklaring

 

Rating

Forklaring

0

Kan ikke sorteres til genanvendelse

 

0

Stort tab af ikke-fornybare materialer

1

 

 

1

Moderat tab af ikke-fornybare materialer

2

 

 

2

Lille tab af ikke-fornybare materialer

3

Kan sorteres til genanvendelse

 

3

Meget lille tab af ikke-fornybare materialer

 

Læs mere

Du kan læse mere om plast med bambus i her: https://www.foedevarestyrelsen.dk/SiteCollectionDocuments/Kemi%20og%20foedevarekvalitet/FKM/faktark%20nov%202020.pdf