Vælg en side
Virksomheder, der serverer stærke drikke, herunder øl og vin skal have en alkoholbevilling. Her kan du se, i hvilke tilfælde politiet kræver, at du er i besiddelse af en alkoholbevilling. Du kan også få nærmere information om, hvordan du ansøger om bevillingen.

Alkoholbevilling til restaurant, café eller bar

Derudover må ansøgeren ikke:

  • have anmeldt betalingsstandsning eller være under konkurs.
  • have forfalden gæld til det offentlige på 50.000 kr. eller derover.
  • være dømt for et forhold, der begrunder nærliggende fare for misbrug i forbindelse med erhvervet, jf. straffelovens § 78, stk. 2.
Mangler din restaurant, café eller bar en alkoholbevilling? -  lad os rådgive og hjælpe dig på vej.

Mangler din restaurant, café eller bar en alkoholbevilling? -  lad os rådgive og hjælpe dig på vej.

Øvrige regler ved alkoholbevilling

I restaurationsloven er der helt specielle regler for barer, cafeer, restauranter m.v., om forbud mod at servere for unge under 18 år. Det er også vigtigt at være opmærksom på den givne alkoholbevilling, da åbningstid og udskænkningstid også er fastlagt.

En alkoholbevilling skal være givet, hvis der serveres stærke drikke. Stærke drikke defineres ved drikkevarer med 2,8% alkohol eller derover.

Er der tale om et enkeltstående arrangement, og ikke en generel udskænkning fra en restauration, kræves en lejlighedstilladelse. En lejlighedstilladelse kan være et møde eller en fest, der ikke foregår i en restauration. Denne skal søges som enkelt person hos politiet senest 3 dage før afholdelse.

Har du spørgsmål til en alkoholbevilling til en restaurant, café eller bar? Eller ønsker du hjælp til at ansøge om bevillingen, kan vores juridiske afdeling rådgive om processen og hjælpe med at udfærdige ansøgningen.