Vælg en side

POLITISK MÆRKESAG

UDENLANDSK AREJDSKRAFT

 

Restaurationsbranchen skal tales op og vi skal vise de mange attraktive parametre i at arbejde i vores branche.

Forside » POLITIK » Udenlandsk arbejdskraft

UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT TIL BRANCHEN

Branchen skal tales op, og vi skal vise de mange attraktive parametre i at arbejde i netop denne branche. Vi skal efterspørge kvalificeret arbejdskraft. Udenlandsk arbejdskraft og nem adgang til denne. I mange år har restaurations- og oplevelsesbranchen efterlyst arbejdskraft - de seneste tal fra Danmarks Statistik (2024) viser at hele 28 procent af restaurationsbranchen rapporterer mangel på medarbejdere, hvilket er en stigning på 12 procentpoint siden 2019, før corona.

Hvis man fra regeringens, folketingets og kommunens side vil bevare en branche, der giver oplevelser, liv og glade dage, så er man nødt til at sætte alle sejl ind, for at branchen får den nødvendige adgang til arbejdskraft.

I DRC kæmper vi for

  • Gøre adgangen til udenlandsk arbejdskraft nemmere og mindre bureaukratisk.
  • Sænke indtægtsgrænserne for beløbsordningerne.
  • Modernisere positivlisterne, så de bedre matcher den efterspørgsel, der er på arbejdskraft i Danmark.
  • Forbedre fast track-ordningen ved at nedsætte kravene til fuldtidsansatte, så mindre virksomheder får mulighed for at benytte sig af ordningen.

Til gengæld for at politikerne giver os de nødvendige metoder og åbninger, der gør, at vi kan få arbejdskraft ud i branchen, så vil DRC kæmpe for at levere ordentlige arbejdsvilkår, bekæmpe de nuværende udfordringer omkring diskrimination, sexisme, lange vagter, lønniveau og meget andet, som man kan læse mere om HER

Udenlandsk arbejdskraft (beløbsgrænse og positivlisten)