Vælg en side

POLITISK MÆRKESAG

UDENLANDSK AREJDSKRAFT

 

Restaurationsbranchen skal tales op og vi skal vise de mange attraktive parametre i at arbejde i vores branche.

Forside » POLITIK » Udenlandsk arbejdskraft

UDENLANDSK ARBEJDSKRAFT TIL BRANCHEN

Branchen skal tales op og vi skal vise de mange attraktive parametre i at arbejde i netop denne branche. Vi skal efterspørge kvalificeret arbejdskraft. Udenlandsk arbejdskraft og nem adgang til denne. I mange år har restaurations- og oplevelsesbranchen efterlyst arbejdskraft, men situationen i 2021 er værre end nogensinde. Hvis man fra regeringens, folketingets og kommunens side vil bevare en branche der giver oplevelser, liv og glade dage, så er man nødt til at sætte alle sejl ind for at branchen får den nødvendige adgang til arbejdskraft.

Her skal der i 2022 kæmpes konkret for

  • Positivlisten: En dispensation af elevkrav under positivlisten
  • Beløbsordningen: åbne op for ansøgningerne til den nedsatte sats på beløbsordningen og at gøre den permanent, så formodningsreglen ikke spænder ben igen om 3 år.

Til gengæld for at politikerne giver os de nødvendige metoder og åbninger, der gør at vi kan få arbejdskraft ud i branchen, så vil DRC kæmpe for at levere ordentlige arbejdsvilkår, bekæmpe de nuværende udfordringer omkring diskrimination, sexisme, lange vagter, lønniveau og meget andet, som man kan læse mere om HER

Udenlandsk arbejdskraft (beløbsgrænse og positivlisten)