SØG PÅ SIDEN

Tak, fordi du kigger forbi.

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, natklubber, hoteller og cateringvirksomheder mv. Vi er restaurationsbranchens største repræsentant med over 1.500 medlemsvirksomheder.

København

Danmarks Restauranter og Caféer
Dronningens Tværgade 8A
DK-1302 København K
Tlf.: +45 3325 1011
CVR: 83840315

Odense

OFF13
Thujavej 13
DK-5250 Odense SV
Tlf.: +45 3325 1011
CVR: 83840315

Arbejdsret

G-DAGE

Under visse betingelser skal en arbejdsgiver betale for medarbejderens to første ledighedsdage i tilfælde af afskedigelse eller hjemsendelse.

Under visse betingelser skal en arbejdsgiver betale for medarbejderens to første ledighedsdage i tilfælde af afskedigelse eller hjemsendelse.

Den 1. juli 2017 trådte der nye regler i kraft for G-dage. Det indebærer, at en arbejdsgiver fremover er forpligtet til at betale 2 dage uanset, hvor længe medarbejderen har været ansat.

Tidligere var udgangspunktet, at medarbejdere skulle have betalt 3 G-dage med undtagelse af korttidsansatte med ansættelser på under 3 måneders varighed.

Betingelserne for at en arbejdsgiver skal betalte G-dage er som følger:

  • Medarbejderen skal være medlem af en a-kasse på fratrædelsesdagen.
  • Medarbejderen er hjemsendt, afskediget eller tidsbestemte arbejde er ophørt.
  • Der skal være udbetalt løn svarende til 74 timer inden for en periode på 4 uger.
  • Medarbejderen er helt eller delvist ledig på de pågældende dage.

Ovenstående betingelser gælder også for vikarer og løsarbejdere, og alle betingelserne skal være opfyldt, før der består en pligt overfor arbejdsgiver til at betale til medarbejderen.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at en arbejdsgiver højst skal betale 16 G-dage til samme medarbejder inden for samme kalenderår.