Nye retningslinjer for inden- og udendørsservering

Opdateret 7. maj

Stor politisk aftale om yderligere genåbning kom på plads den 4. maj og træder i kraft den 6. maj.
Det betyder, at der er kommet et par justeringer i restriktionerne for restauranter, caféer, barer og værtshuse. For serveringssteder afskaffes kravet om 30 minutters forudgående bordbestilling, mens der kan  fejres private mærkedage til efter kl. 23, hvor deltagerne i overvejende  grad kender hinanden, som f.eks bryllupper, fødselsdage, konfirmationer mv. Du må afholde en konference, kursus eller et møde med op til 1.000 deltagere, hvis der er et erhvervsmæssigt eller fagligt formål med arrangementet. Se, hvilke retningslinjer der gælder for indretning og afvikling af arrangementet.

Læs mere her: Retningslinjer for konferencer og møder

Læs mere her: Retningslinjer for serveringssteder

Læs mere her: Krav og anbefalinger til erhvervsarrangementer

Konferencer og møder
For konferencer bliver det muligt at huse op til 1000 personer fordelt i sektioner af 500, dog med krav om blandt andet coronapas og mundbind,  samt krav om udarbejdelse af sundhedsplan for arrangementer over 500. Der er ikke krav om fast plads med retning mod scene og der er mulighed for ’flere pladser’ (breakouts m.v.). Dermed adskiller det sig fra de øvrige steder med siddende gæster (teatre m.v.).

OBS!: Krav om sundhedsplan:

  • Ved arrangementer med flere end 500 deltagere skal den fysiske eller juridiske person, der er ansvarlig for arrangementet, udarbejde en sundhedsplan forud for arrangementet, som skal kunne fremvises efter anmodning fra politiet. Læs mere om dette i "Retningslinjer for konferencer og møder" nedenfor.

Natteliv
Natklubber og diskoteker er ikke nævnt i aftaleteksten, og skal drøftes yderligere i løbet af juni måned.

Retningslinjer for udendørsserveringen

  • Intet arealkrav for udendørsservering
  • Udendørsarealet skal indrettes, så der kan holdes 1 meters afstand mellem gæster - i samme selskab må gæster indrette sig, som de ønsker
  • Intet krav om coronapas
  • Lukning kl. 23.00 (sidste udskænkning skal ske kl. 22)
  • Intet krav om mundbind/visir udendørs – med mindre gæsten skal anvende indendørsfaciliteter. Gæsten skal ikke fremvise coronapas.
  • Der skal holdes lukket i tidsperioden kl. 23-05
  • Der gælder ikke krav om forudgående bordreservation ved udendørsservering i restauranter, caféer mv.

Retningslinjer for indendørsserveringen

  • Krav om fremvisning af gyldigt coronapas
  • Arealkrav på 2 kvm for siddende servering og 4 kvm på arealer, hvor gæster primært står op
  • Lokalet skal indrettes, så der kan holdes 1 meters afstand mellem gæster - i samme selskab må gæster indrette sig, som de ønsker.
  • Lukning kl. 23.00 (sidste udskænkning skal ske kl. 22). Undtaget er dog private arrangementer
  • Krav om mundbind/visir, når gæsten står op. Det gælder ligeledes personale.
  • Der skal holdes lukket i tidsperioden kl. 23-05

Skiltning
Krav til skiltning: Vejledning: Krav og anbefalinger til restauranter, caféer og øvrige serveringssteder
Alle plakater og informationsmateriale: Plakater og informationsmateriale (coronasmitte.dk)
Coronapas: Plakater og informationsmateriale (coronasmitte.dk)
Forebygge smitte: Forebyg smitte mod coronasmitte - Sundhedsstyrelsen
Antal besøgende i lokalet: Plakater og informationsmateriale (coronasmitte.dk)
Mundbind: Plakater og informationsmateriale (coronasmitte.dk)

Udfasning af forsamlingsforbuddet (Kilde: Justitsministeriet)

Forsamlingsforbuddet udfases, se udviklingen herunder.

OBS: For restauratører gælder, at de ikke kan tage imod selskaber på flere personer end det gældende forsamlingsforbud (=10 pers. indendørs d. 21. april). Man kan sagtens huse flere selskaber samtidig.

Hvordan udfasningen vil se ud for store begivenheder som festivaler og koncerter er stadig uklart. Ifølge aftaleteksten vil en ekspertgruppe i begyndelsen af næste uge se på, hvad der skal ske med store forsamlinger og arrangementer.

Nyttige links:

Retningslinjer for serveringssteder | Erhvervsstyrelsen.dk

Se i øvrigt sundhedsstyrelsen gode råd om fejringer