BRANCHENS EGEN GRUNDUDDANNELSE

danish hospitality diploma
Forside » Uddannelse » DANISH HOSPITALITY DIPLOMA – BRANCHENS EGEN GRUNDUDDANNELSE

Styrk DINE MEDARBEJDERES KOMPETENCER

Vil du opbygge dine medarbejderes kompetencer inden for både service og værtskab, restaurantdrift, råvarekendskab og bæredygtighed? Give dem en kort basisuddannelse med bred faglig viden og kompetencer, de kan bygge videre på? Så er Danish Hospitality Diploma den helt rette vej til at styrke både medarbejdere og medarbejderfastholdelsen i din virksomhed.

 

Kort om uddannelsen

Med Danish Hospitality Diploma får dine medarbejdere muligheden for at tage en kort, branchespecifik uddannelse, som vil danne et solidt grundlag for deres faglige udvikling og supplere virksomhedens egne interne træning. Forløbet er målrettet medarbejdere med ingen eller kort brancheerfaring, og formålet er at styrke deltagernes basale kompetencer indenfor hospitality. Det gælder alt fra fødevarehygiejne og råvarekendskab til nøgletal, salg- og servicefærdigheder. Uddannelsen lægger vægt på medarbejderens eget ansvar for at skabe en ordentlig arbejdsplads, være en god kollega og vært - alt sammen set i lyset af at skabe den bedst tænkelige gæsteoplevelse.

OBS: Uddannelsen kan tages på dansk og engelsk.

Både som ejer af flere restauranter og som formand for DRC er uddannelse én af mine allervigtigste prioriteringer. Gennem uddannelse kan vi løfte servicen i branchen, gøre den mere bæredygtig og samtidig sikre, at medarbejderne opnår bedre trivsel og ser en attraktiv karriere i branchen. Alle har ret til og brug for læring og opkvalificering.

Jacob Niebuhr, én af initiativtagerne til uddannelsen og næstformand for DRC.

Uddannelsens forløb og varighed

To gange årligt opstartes uddannelseshold á min. 15 deltagere på tre forskellige uddannelsessteder i landet – et i København, et i Roskilde og et i Aalborg (se herunder).

Forløbet skydes i gang med et lærerigt og inspirerende kick-off, hvor deltagere får de første smagsprøver på uddannelsen, inspirerende oplæg fra branchens repræsentanter samt et dybere indblik i branchens karrieremuligheder.

Det faglige forløb består af ni faglige moduler - hver af 2-3 dages varighed. Udover det fast planlagte faglige pensum vil deltagerne undervejs møde spændende gæstelærer og komme på virksomhedsbesøg. Se beskrivelsen af hvert modul under 'Uddannelsens indhold og moduler'.

Uddannelsen afsluttes med en mundtlig gruppeeksamen.
Download one-pager om uddannelsen på dansk.

Tankerne bag

Danish Hospitality Diploma er blevet til i et bredt samarbejde mellem virksomheder, medarbejdere, erhvervsskoler og Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC). Formålet har været at skabe en kort og lettilgængelig grunduddannelse, som giver deltagerne en bred faglig fundering og samtidig inspirerer dem i deres daglige arbejde. I linje med dette har vi tilføjet lidt ekstra krydderi til uddannelsen med eksterne gæstelærer fra hele gastro- og hospitality-Danmark samt flere spændende virksomhedsbesøg.

Danish Hospitality Diploma - restaurationsbranchens egen grunduddannelse

Kick off – ”Velkommen til Danish Hospitality Diploma”
Et lærerigt og inspirerende første møde, hvor deltagere får de første smagsprøver på uddannelsen, inspirerende oplæg fra branchens repræsentanter samt et dybere indblik i branchens karrieremuligheder. Læs mere her

Modul 1 - Gæsteoplevelser
På dette modul bliver det mere konkret med gæsten i centrum. Hele vejen rundt og i overensstemmelse med virksomhedens værdier og kultur.

Modul 2 - Bæredygtighed på hotel og restaurant
Deltagerne får indsigt i, hvordan sammenhængen mellem ressourceforbrug og miljøbelastning kobles på virksomhedens samlede økonomi og målsætninger. 

Modul 3 - Fødevarehygiejne og egenkontrol
Deltagerne får viden om principper for egenkontrol og gældende regler og lovgivning om fødevarehygiejne og arbejder med risikoanalyser og påpeger kritiske punkter.

Modul 4 - Råvarer
Viden om de mest anvendte råvarer. Vi vurderer kvalitet, økologi, næring m.v. God basisviden overfor gæsterne, så medarbejderen ved, hvad og hvordan maden er fremstillet. 

Modul 5 - Vine
Basisviden vedr. vine, så deltagerne kompetent kan bidrage med valg af vine. 

Modul 6 - Øl, drinks og alkoholfrie drikke
Deltagerne får en mulighed for at påvirke valg af drikkevarer på både menukortet og til deres gæster. 

Modul 7 - Økonomi
Deltagerne får indblik i, hvor der tjenes penge og hvordan produkter prissættes m.v. Hvad har indflydelse på virksomhedens nøgletal og hvad betyder spild, øget salg, værdi af varelager etc.?

Modul 8 - Dig som vært – Kommunikation og service.
Der arbejdes også med service i verdensklasse, så gæsten føler sig unik og velkommen. Deltagerne får værktøjer til at håndtere vrede, utilfredse eller berusede gæster.

Modul 9 - Salg og service
På dette trin i uddannelsen lærer deltagerne at bruge anerkendende kommunikation til at fremme salg og service. Derudover lærer deltagerne forskellige salgs- og servicemetoder samtidigt med, at de lærer at medvirke til simpel markedsføring af virksomheden.

Gruppeeksamen
Uddannelsen afsluttes med en uformel gruppeeksamen på baggrund af et skriftligt oplæg, hvor deltagere får mulighed for at vise den viden og de kompetencer, de har erhvervet sig i løbet af uddannelsesforløbet. Læs mere her

Prisen pr. deltager for hele forløbet er  2.268 kr. og 12.721,75 kr., hvis deltageren i forvejen har en videregående uddannelse (AMU-regler).

Hertil kommer en deltagerpris på 300 kr. for forplejning og middag til kick off’en.

Der kan søges VEU-godtgørelse og befordringsgodtgørelse i forbindelse med uddannelsen. Satsen for VEU-godtgørelse svarer til dagpengesatsen.

I 2022 er satsen for VEU-godtgørelse 120,70 kr. pr. time (4.466 kr. pr. uge).

Satsen for befordringstilskud i 2022 er 0,99 kr. pr. kilometer.

Deltagerne skal modtage løn under uddannelsen. 

Uddannelsen udbydes af erhvervsskolerne herunder. Tag direkte kontakt til den pågældende skole, hvis du vil tilmelde medarbejdere eller har spørgsmål til indhold, priser, godtgørelse mm.

ZBC Slagelse/Roskilde
ZBC Slagelse, kokke-og tjenerskolen
Signe Brink Jensen, kursussekretær
Tlf. +45 31 93 56 37  sije@zbc.dk 

ZBC Roskilde Slagteriskole
Lene Bødker, uddannelsessekretær
Tlf. +45 41 72 10 91  lnb@zbc.dk

Kviknummer: 2809415201amdrc

College 360 
Conny Madsen, leder af elevadministration
Tlf. +45 20 64 60 19  com@college360.dk

Kviknummer: 28095147693280221

Hotel- og Restaurantskolen (HRS)
Connie H. Lyholmer, kursusadministrator
Tlf. +45 25 14 23 12  chl@hrs.dk

Kviknummer: 101403amur22006

TechCollege Aalborg

Jannie Ringgaard, uddannelseskonsulent
Tlf. +45 25 26 67 16 jari@techcollege.dk

Kviknummer: 851401afoa040422

 

Uddannelsen udbydes af erhvervsskolerne herunder i foråret 2022. Download skema og tidsplaner herunder.

ZBC Slagelse/Roskilde
Hotel- og Restaurantskolen (HRS)
TECHCOLLEGE Aalborg

Fire skoler tilbyder DHD-uddannelsen