Har du styr på rust, revner og ridser i dit køkken? Fødevarestyrelsen sætter netop nu professionelle køkkener under lup for at undersøge, om der samler sig store mængder bakterier. I årets største kontrol- og vejledningskampagne er der fokus på vedligeholdelse af køkkener og køkkenudstyr – fra den lokale pølsevogn til restauranter og store kantinekøkkener.
Fødevarestyrelsen retter i denne kampagne opmærksomheden mod de steder i køkkenet, hvor bakterier nemt kan ophobe sig: revner i bordpladen, ridser i skærebrættet eller slidte fuger mellem klinkerne. Formålet er at sikre, at disse slidte områder ikke bliver til gemmesteder for bakterier.
Fødevarestyrelsen udtrykker, at en vigtig del af kampagnen er at vejlede professionelle køkkener om, hvordan de kan indrettes og vedligeholdes optimalt for at undgå gemmesteder for bakterier. Det handler ikke kun om rengøringen, men også om valg af materialer, der er lette at rengøre.
Læs mere her: Rust, revner og ridser i professionelle køkkener sættes under lup - Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsens tjekliste til professionelle køkkener
Tjek lokalerne: Hvordan ser gulve, vægge, lofter, vinduer og døre ud? Er der f.eks. flækkede fliser eller løse gulvrister, der trænger til reparation?
Vurdér overfladerne: Er der overflader, der trænger til udskiftning? F.eks. bordplader, som er ekstra ridsede, eller hylder, der har fået rust.
Gennemgå udstyret: Er der redskaber, som skal skiftes ud pga. slid? F.eks. skeer, skåle, skærebrætter og røremaskiner.
Tip: Gennemgå lokaler, inventar og udstyr og udarbejd en årlig vedligeholdelsesplan, så I sikrer løbende vedligeholdelse.
Vil du vide mere om
vores arbejde?
