No & Low-drikkevarer går sin sejrsgang i danske detailbutikker, hvor både Dagrofa og Salling melder om tocifrede vækstrater. Sommerens festivaler er ingen undtagelse – alene på SMUKFEST steg salget med hele 30 %.
I den sammenhæng ønsker Hotel-og Restaurantskolen at samle eksperter og producenter til en eftermiddag fyldt med smagsprøver, idéer og netværk – til dig, der vil være på forkant med en af branchens mest markante udviklinger.
Formålet er at samle viden om et marked der vokser eksplosivt, er det en stigende tendens eller en kulturændring? Hvordan ser restauranterne tendensen? Efterspørger gæsten flere alternativer – som måske kan udfordre til et NoLo drikkekort? Det og meget mere håber vi at få svar på i løbende.
-
- Hvorfor vælger vi drikkevarer uden alkohol?
- Oplæg fra eksperter og producenter, der deler erfaringer og viden om trends og tendenser
- Indblik i processer og metoder til at skabe smagfulde, alkoholfrie drikkevarer
- Pairing af No & Low med mad – er der kunder nok til at udvide med en NoLo drikkeliste?
- Et ekspertpanel, der guider os igennem forslag til et fuldendt NoLo drikkeliste
- Vi dykker bl.a. ned i Non or Low alkohol typer som vin, øl, drinks, mocktails, proxies og alkoholfri spiritus 0,5%.
Dato: 23. oktober 2025
Tid: fra kl. 16.00 – 19:00
Pris: 50 kr.
Sted: Hotel-og Restaurantskolen, Kjeldsgårdsvej 1, 2500 Valby (Restauranten)
- Velkomstdrink
- Snackplatte
- Vand fra Bornholm
- Mulighed for at smage forskellige non- & low
Program
16.00 – 16.05 Tag en velkomstdrink
16.05 – 16.10 Velkomst v/ Lene Vietz & Laura Nørgaard
Det historiske perspektiv, kultur, trends og Sober Curious.
Introduktion til Non & Low sommelier-efteruddannelsen.
16.10 – 16.20 Hvad sker der i den alkoholfrie kategori – Søren Kirketerp (Nolo Collective)
Tanken bag Nolo Collective
Udviklingen i den alkoholfrie kategori
16.35 – 16.50 MURI Præsentation og smagning af MURI Uzume
16.50 – 17.00 AABEN Præsentation og smagning af Y
17.10 – 18.10 Smagning & netværk ved boderne
Gå rundt, smag og hør om de forskellige produkter.
Tag en snacktallerken undervejs.
Boder:
- Arensbak
- MURI
- Nolo Collective
- Moderato
- Acala
- Sparkling Tea
- Vildbrus
- Lillow
- Aaben
- Læsk
- Enjaii Hop Soda
- Carlsberg