Vælg en side

DRC indbringer WOLT for Konkurrencestyrelsen

3. oktober, 2022Branchen // Jura // Politik

 

Danmarks Restauranter & Caféer, DRC, har bedt konkurrencemyndighederne kigge Wolts forretningsbetingelser efter i sømmene. Wolt ønsker, ifølge DRC, ikke konkurrence på onlinesalget, og har i deres kontrakter med virksomhederne bl.a. klausuler, der fastslår, hvordan restauranter etc skal fastsætte deres priser, hvorimod Wolt selv – uden at orientere eksempelvis restauranterne – kan skabe konkurrence i forhold til det fysiske salg af take away mad ved at tilbyde rabatter på produkter solgt på Wolts egen online-platform.

Restauratører i Aalborg afholdt i dag stormøde for at protesterer over det de mener er alt for høje gebyrer fra Wolts side.

”Vi har forståelse for restauratørernes frustrationer, som ikke blot begrænser sig til Aalborg” udtaler Direktør i DRC, Torben Hoffmann-Rosenstock og fortsætter: ”De har haft nogle hårde år, og lider stadig under stor gæld og mangel på arbejdskraft, som umuliggør yderligere indtjening, dertil kommer nu stigende energipriser. Brønden er så at sige tør.”

DRC’s klage over Wolt har intet med gebyrerne at gøre, men omfatter derimod om af Wolts forretningsbetingelser, der handler om konkurrencen mellem det fysiske salg og onlinesalg. En konkurrence som Wolt via deres dominerende markedsandel søger at udligne.

”Wolt har haft kronede dage under corona-nedlukningerne, hvor alle har bestilt take away i meget større grad end sædvanligt. Det har Wolt været dygtige til at udnytte til ikke alene en meget stor markedsandel, men også til at gøre sig til en uundværlig del af restaurationsbranchen – på godt og ondt.” siger Torben Hoffmann-Rosenstock.

Ifølge DRC tvinger Wolt nemlig restauratørerne til at gå med på Wolts prissætning, så restauratørerne er bundet på hænder og fødder. For mange restauranter betyder dette at de pludseligt ikke tjener penge på deres mad, men derimod må se Wolt løbe med fortjenesten.

”Det virker ikke som en bæredygtig forretningsmodel at suge de virksomheder som muliggør Wolts forretningsgrundlag tør, så de risikerer at lukke eller gå konkurs Vi kan derfor kun opfordre Wolt til at ændre deres forretningsbetingelser så branchen får en fair chance for drive såvel online som et fysisk salg af take away.” slutter Torben Hoffmann Rosenstock

For yderligere info:
Torben Hoffmann Rosenstock, Direktør i Danmarks Restauranter & Caféer, DRC, 41 31 60 10
Freja Brandhøj, Politisk Direktør i Danmarks Restauranter & Caféer, DRC, 53 68 98 89

Vil du vide mere om

vores arbejde?