Vælg en side

Anbefalinger til nye restriktioner vil ramme vores branche hårdt

8. december, 2021Politik

 

Statsministeren har indkaldt til pressemøde i aften kl. 18.30, hvor hun på baggrund af Epidemikommissionens anbefalinger vil pålægge samfundet en række yderligere restriktioner.

Desværre ser det ud til, at vores branche bliver ramt af. Anbefalingerne lyder bl.a. lige nu:

  • Nedlukning af nattelivet.
  • Lukning af indendørs og udendørs serveringssteder fra midnat og frem til kl. 05. I samme periode er forbud mod alkoholsalg.
  • Indførelse af krav om mundbind eller visir for både gæster og ansatte på serveringssteder. Dog med undtagelse af siddende gæster samt ansatte med coronapas.
  • Forbud mod at samle flere end 50 stående gæster ved indendørs koncerter, forestillinger, forevisninger og lignende.

DRC har sendt en række anbefalinger til partierne med det klare håb om, at et stærkt og solidt sikkerhedsnet spændes ud under branchen og dens medarbejdere, hvis anbefalingerne bliver en realitet. DRC har udtalt os mange medier med udgangspunkt i ovenstående. Bl.a. har DRC's vicedirektør Jeppe Møller-Herskind udtalt sig til Politiken

»Vi anerkender de sundhedsfaglige argumenter, men vi er samtidig enormt trætte af at være den lavthængende frugt, som plukkes først. Vi er allerede underlagt krav om coronapas, og det lever vi fint med, så inden man lægger flere restriktioner ned over os, hvorfor udbreder man så ikke krav om coronapas og mundbind til flere steder?«.

Han understreger også, at der er brug for 1:1 kompensation til branchen - og at DRC i mange måneder har efterlyst en klar plan fra regeringen i tilfælde af nye nedlukninger.

Vi holder jer løbende opdateret pr. nyhedsbrev, website og sociale medier.

Vil du vide mere om

vores arbejde?