Vælg en side

Arla starter indsamling af ikoniske mælkekasser

15. april, 2024Bæredygtighed // Branchen

Tusindvis af mælkekasser forsvinder hvert år, men nu vil Arla have sine kasser tilbage.

Tårne af mælkekasser i børnehaver, opbevaring bag på knallerten eller sorteringskasser på lageret. Arlas mælkekasser er vældig praktiske, og måske netop derfor forsvinder tusindvis af mælkekasser hvert eneste år. Faktisk skal Arla hvert år producere hele 250.000 nye mælkekasser for at erstatte de glemte, slidte eller forsvundne kasser. Det er både CO2-tungt og dyrt at producere nye kasser frem for at genbruge de mange brugbare mælkekasser, der findes rundt omkring i det danske land. Så nu kalder Arla kasserne hjem.

Det kan hurtigt hobe sig op i baglokalet, når landets restauranter og caféer hvert år får leveret millioner af liter mælk, fløde og andre mejeriprodukter i mælkekasser fra Arla. Derfor har Arla gjort det let for virksomhederne at komme af med de tomme mælkekasser igen.

Vi ved, at de danske restauranter og caféer har masser at se til, og at indlevering af mælkekasser nok ikke er øverst på huskelisten. Men heldigvis er der en nem og hurtig løsning, da de tomme mælkekasser altid kan sendes retur med chaufføren, som leverer mælk og mejeriprodukter til storkøkkenerne. Alternativt har både virksomheder og private mulighed for at aflevere deres tomme mælkekasser på den nærmeste genbrugsstation eller hos supermarkeder over hele landet, hvorfra de kommer retur til Arla, siger Henrik Lilballe Hansen. Arlas indsamling af mælkekasser vil køre i hele 2024.

Et godt formål

  • Arla donerer 5 kroner per indsamlet mælkekasse til Arla Fondens arbejde med at inspirere og uddanne børn og unge i sunde og bæredygtige madvaner.
  • Arla Fonden blev etableret i 2012 af Arla Foods, som hvert år donerer 10 millioner kroner til fondens arbejde, som lader børn og unge fordybe sig i mad, råvarer, måltider og bæredygtighed.
  • Fonden arrangerer for eksempel ”madlejre”, hvor 6.-8. klasser kan komme på madlejrskole og ”madværksteder” ude på skolerne.

Læs mere på Arla hemmeside: Vi kalder mælkekasserne hjem | Arla 

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.