Vælg en side

Bevar udeserveringen i København

8. november, 2022Branchen // Politik

 

Teknik og Miljøforvaltningen i Københavns kommune har udsendt forslag om begrænsning af åbningstider for udeservering. I en tid med historisk lav likviditet og midt i endnu en krise er det ikke tid til at begrænse omsætningen for de københavnske restauratører. Derudover virker det helt bagvendt, at man i en hovedstad foreslår at lukke for udeservering længe før andre hovedstæder – og endda længe før andre store byer her i landet.

Den 14. november skal teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune drøfte et fremtidigt administrationsgrundlag for udeserveringer. I København gælder det i dag, at serveringssteder kan få en tilladelse til udeservering i tidsrummet kl. 08.00-24.00. Samme åbningstid gælder i Århus, mens f.eks. Odense har valgt en åbningstid til kl. 01.00.

Københavns Kommune - der gerne vil forvalte en attraktiv turistdestination og international ”metropol” - går nu forrest med et oplæg, der skal lukke ned for udeservering allerede kl. 22.00 med henblik på at ”imødekomme beboerforeninger og lokaludvalg” og ønsket om et ”natteliv i balance”. Det er meget svært at forstå logikken i det oplæg – ikke mindst fordi en indskrænkning af udeservering ikke vil afhjælpe nattelivsgener. Tværtimod.

En indskrænkning af åbningstiden vil til gengæld medføre et betydeligt omsætningstab for erhvervslivet, som meget vel kan betyde dødsstødet for mange virksomheder. Og det i en periode, hvor selv sunde forretninger kæmper for livet. Og det vil medføre, at almindelige københavnere og turister ikke vil kunne nyde et glas vin eller en kop kaffe udenfor i aftensolen kl. 22.00. For ikke at tale om de arbejdspladser, som går tabt. Det er sørgeligt at tænke på.

I DRC vil vi kæmpe for en by, hvor der tages hensyn til hinanden. Dette oplæg er desværre et eksempel på, at nogle vil restauranterne, glæden, fællesskabet og oplevelsesbranchen til livs – det må ikke ske, hverken i Danmarks hovedstad eller i resten af verden. I DRC kæmper vi for, at politikerne på Københavns Rådhus og medlemmerne af Teknik- og Miljøforvaltningen afviser forslaget og beholder udeserveringen og det gode liv helt frem til klokken 24. Præcis som det er nu.

 

Del budskabet!

Del gerne budskabet om at bevare udeserveringen i København på de sociale medier.

Vil du vide mere om

vores arbejde?