SØG PÅ SIDEN

Tak, fordi du kigger forbi.

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, natklubber, hoteller og cateringvirksomheder mv. Vi er restaurationsbranchens største repræsentant med over 1.500 medlemsvirksomheder.

København

Danmarks Restauranter og Caféer
Dronningens Tværgade 8A
DK-1302 København K
Tlf.: +45 3325 1011
CVR: 83840315

Odense

OFF13
Thujavej 13
DK-5250 Odense SV
Tlf.: +45 3325 1011
CVR: 83840315

Branchen har brug for retningslinjer og klar tale

5. november, 2021Corona // Politik // Pressemeddelelse

Efter først Magnus Heunickes og siden Søren Brostrøms udtalelser om genindførelse af coronapas i restaurations- og nattelivet er branchen endnu engang kastet ud i usikkerhed på grund af manglende retningslinjer. Fra Danmarks Restauranter & Caféer (DRC) skal lyde en meget klar opfordring til, at man fra regeringens side giver branchen klar besked ved enten at indføre klare retningslinjer for branchen eller lade være med at rasle med sablen. Skal der indføres restriktioner, skal branchen og gæsterne have besked i god tid - og der skal naturligvis følges op med fyldestgørende kompensation.

DRC efterlyste allerede for uger siden i kølvandet på Sundhedsminister Magnus Heunickes udtalelser om en mulig genindførelse af eksempelvis Coronapasset dialog og et møde i sektorpartnerskaberne. Nu er det så Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøms tur til at rasle med sablen og tale om genindførelse af coronapasset. Igen medfører dette usikkerhed blandt de erhvervsdrivende og blandt gæsterne.

 

KLARE RETNINGSLINJER

Der er behov for ensartede og klare retningslinjer, så gæster, ejere og medarbejdere føler sig trygge og ved, hvad de skal forholde sig til.

På grund af usikkerhed og mangel på retningslinjer ser vi, at flere restauranter nu indfører coronapasset på eget initiativ, med forskelligartede regelsæt. Direktør i DRC Torben Hoffmann-Rosenstock udtaler:

”Nu ser vi usikkerheden sprede sig og føre til at restauranterne begynder at indføre alle mulige restriktioner på eget initiativ - i øst og vest. Det kan hverken branchen eller dens gæster være tjent med. Branchen lærte meget af sidste omgang restriktioner og nedlukninger – nu er det på tide at regeringen også viser, at den har lært noget. Det er en situation de har haft rigeligt tid til at forberede sig på”.

For selvom de forskellige implementeringer er skabt i bedste intention, om at holde smitten nede, så skaber de unødig frygt, forvirring og usikkerhed, som vi desværre oplevede sidste år også medførte en række aflysninger på julefrokoster mv.

 

MED RESTRIKTIONER SKAL DER FØLGE KOMPENSATION

I DRC opfordrer vi Christiansborg til at ikke at indføre restriktioner før kompensation og den nødvendige infrastruktur ligger klar. Selvom branchen har haft et par gode måneder, så lurer tilbagebetalingen af gældspuklen som følge af det sidste års nedlukninger lige om hjørnet.

 

GÆLD OG MANGEL PÅ ARBEJDSKRAFT

Et af de store problemer ved genindførelse af restriktioner er spørgsmålet om, hvem der skal løfte opgaven. Branchen har en akut mangel på arbejdskraft og en gældsophobning på grund af de sidste coronanedlukninger med ikke-fyldestgørende kompensationsordninger, så bare det at skulle ansætte et ekstra sæt hænder til at løfte eventuelle corona-relaterede opgaver er for mange en umulighed. Torben Hoffmann-Rosenstock uddyber:

”Hvis vi som branche pludseligt står med ekstra opgaver, der kræver ekstra bemanding ude på restauranterne og caféerne, så er det alfa og omega, at det bliver nemmere for branchen at rekruttere udenlandsk arbejdskraft. Som det er i dag er det alt, alt for svært. Og med genåbningen af testcentrene, som vi fra tidligere ved er en stor konkurrent i kampen om arbejdskraft, så er det blevet endnu vigtigere at gøre det nemme at få arbejdskraft ind i landet.”

 

SPONTANE MELDINGER KAN RAMME BRANCHEN PÅ LIKVIDITETEN

At vi ser en række restauranter indføre diverse foranstaltninger, er en direkte konsekvens af de spontane meldinger, der kommer fra myndighedernes side. Det skaber utryghed hos både branchen og gæsten – og kan i sidste ende ramme branchen på likviditeten.

Når og hvis sundhedsmyndigheder og folketinget når til enighed om restriktioner, så skal vi selvfølgelig tage bestik af situationen – og efterleve de regler og retningslinjer der kommer, og som branchen allerede har god og professionel erfaring i at håndtere.

 

Baggrundsviden om DRC (Danmarks Restauranter & Caféer)

Danmarks Restauranter og Caféer (DRC) er en brancheorganisation af restauratører for restauratører. DRC arbejder for at forbedre vilkårene for restauratører og varetager medlemmers interesser over for myndigheder og politikere på landsplan og regionalt. DRC er med sine 1.500 medlemmer restaurationsbranchens største repræsentant.

For mere info og materialer:

Kontakt Lars Bjerregaard, Presse- & Kommunikationschef

+45 93404924

lbj@thehost.dk  

Vil du vide mere om

vores arbejde?