Vælg en side

Brug af kø-hegn i det københavnske natteliv godkendt

1. februar, 2024Politik

Den 29. januar 2024 blev det godkendt af Teknik- og Miljøudvalget at tillade opstilling af Kø-hegn i varslingszonerne, så nattelivsvirksomhederne nu har mulighed for at regulere kødannelse. Både forvaltningen og det københavnske politi havde anbefalet at man godkendte brugen af Kø-hegn, og det valgte Teknik- og Miljøudvalget at imødekomme. Det blev ligeledes besluttet, at der indføres gebyr ved brugen af Kø-hegn og at man skal ansøge om opstilling af Kø-hegn, for at kunne få en godkendelse hertil.

 

Vilkår for kø-hegn

  • Kø-hegn skal være placeret som angivet i tegningsmaterialet i tilladelsen og kan opstilles i tidsrummet kl. 22:00 til 04:00 i nattetimerne torsdage – lørdage og inden helligdage. Udenfor det tilladte tidsrum skal alt inventar der vedrører kø-hegn fjernes fra det offentlige areal.
  • Kø-hegn må ikke være højere end 1,2 meter.
  • Kø-hegn skal anbringes på en sådan måde, at der ikke er risiko for, at de vælter eller på anden måde flyttes ud på ganglinje, cykelsti, kørebane eller lignende.
  • Kø-hegn skal være flytbare og må ikke fastgøres i belægningen.
  • Anvendelsen af kø-hegn tillades udelukkende til regulering af kø og for at sikre fremkommelighed og trafiksikkerhed. Der må ikke spærres af til andre aktiviteter som fx rygeområder, personaleområde ol.
  • Der må ikke opstilles inventar som fx borde og stole ol. Inden for området.
  • Kø-hegnet må ikke indeholde nogen former for reklame.

 

Af referatet fra mødet, står der ikke hvornår brugen af Kø-hegn implementeres og heller ikke hvordan gebyret for Kø-hegn fastsættes og hvad prisen er. I Danmarks Restauranter og Cafeer, holder vi nøje øje og vil selvfølgelig orientere jer lige så snart vi ved mere om den nye beslutning.

Vil du vide mere om

vores arbejde?

Danmarks Restauranter & Cafeer, DRC, er restauratørernes brancheorganisation, som tilbyder medlemskab til alle danske restauranter, cafeer, barer, diskoteker, hoteller og overnatningssteder m.m.